Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A magyarok többsége szerint szükség van a közmédiára

Bertha László

2016.03.18. 15:08

A magyarok 53 százaléka gondolja úgy, hogy szükség van a közszolgálati hírcsatornára - derül ki a Nézõpont Intézet legfrissebb kutatásából.
BUDAPEST, 15:08

A magyarok 53 százaléka gondolja úgy, hogy szükség van a közszolgálati hírcsatornára – derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb kutatásából.

Korábban ez a szám mindössze 35 százalék volt, idén márciusban már másfélszer többen (53 százalék) válaszoltak úgy, hogy szükség van közszolgálati hírcsatornára Magyarországon.

A megújult közmédia indulását és működését számos kritika érte, azonban a kutatás szerint jelentősen nőtt a csatorna elfogadottsága, a róla kialakított kép tehát jóval pozitívabb, mint egy évvel korábban.

„A kérdés megítélése persze politikailag továbbra is polarizált: a baloldali (MSZP, DK, Együtt, PM) és az LMP szimpatizánsok körében 59 százalékos, a Jobbik-szimpatizánsok körében 42 százalékos a közszolgálati hírcsatorna elutasítottsága. A kormánypárti szimpatizánsokat nézve ugyanakkor tavalyhoz képest 21 százalékponttal többen (a Fidesz-KDNP szimpatizánsok 74 százaléka), míg az ismeretlen pártpreferenciával rendelkezőket nézve 19 százalékponttal többen (az ismeretlen pártpreferenciával rendelkezők 47 százaléka) tartják szükségesnek a közszolgálati hírcsatornát.”

– áll a Nézőpont Intézet elemzésében.

A Nézőpont Intézet telefonos közvélemény-kutatása 2016. március 10-13. között készült 1000 fő megkérdezésével. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. 1000 fős mintanagyság esetén a maximális mintavételi hiba 3,2 százalék.

(Nézőpont Intézet)


  • A megújult közmédia jobb, mint a híre

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére