Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A lengyelek továbbra is hazánk pártján állnak

Zelenka Dóra

2018.09.13. 18:57

Lengyelország vétót emel a Magyarországgal szembeni európai uniós szankciók ellen, ha az ügy a Tanács elé kerül - jelentette ki a lengyel külügyminiszter.

A hetes cikk beiktatásával kapcsolatban Jacek Czaputowicz kijelentette:

ha ez az ügy az Európai Tanács elé kerül, ellene voksolunk. Megvétózzuk a döntést, ha az szankciókat vezetne be. Úgy vélem, az EU igyekszik növelni a nyomást régiónk országain, de mi kötelesek vagyunk szolidaritást mutatni ezzel szemben."

A sajtóértekezlet másik résztvevője, a litván külügyminiszter szerint, a szankciók nem segítenek áthidalni a különböző álláspontok közötti szakadékot. Linas Linkevicius hozzátette "a párbeszédet támogatjuk az ultimátumokkal szemben". Arra a kérdésre, hogy hogyan szavazna Litvánia, ha a szankciók napirendre kerülnének a tanácsban, a külügyminiszer csak annyit mondott, hogy a jövő kérdéseivel csak a jövőben foglalkoznak.

A megszavazott Sargentini-jelentés ügyében a következő lépésként az Európai Tanács fog szavazni, ahol ezúttal négyötödös többséggel döntenek majd a jelentésről — írja az MTI.

A hetes cikk végső soron akár az érintett állam szavazati jogának felfüggesztésével, vagy más komoly szankciókkal is járhat, viszont ehhez az összes többi EU-tag egyöntetű támogatására lenne szükség, amit az elemzők szinte kizártnak tartanak hazánk esetében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére