Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Jobbik nem zárja ki a szlovák-magyar Most-Híddal való együttmûködést

888.hu

2016.12.11. 09:28

Érdekes fordulat a Jobbik nemzetpolitikai irányvonalában. A szlovák-magyar vegyespárt támogatását is kilátásba helyezték.
KOMÁROM, 09:28

Érdekes fordulat a Jobbik nemzetpolitikai irányvonalában. A szlovák-magyar vegyespárt támogatását is kilátásba helyezte a Jobbik - írja a Felvidék.ma. 

Szávay István jobbikos képviselő sajtótájékoztatót tartott Komáromban. A hír mínuszosságán csupán az változtat, hogy a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinetének az elnöke kifejtette véleményét a szlovák-magyar vegyes pártról, a Most-Hídról. 

Bugár Béla egy magyar politikus. Saját magát magyarnak vallja – tudomásom szerint”

Hangsúlyozta azt is, a vegyespártiság, amit a Most-Híd is képvisel, nem magyar érdekképviselet – ennek ellenére úgy gondolja, senki nem kérdőjelezheti meg mondjuk, éppen Bugár Béla, vagy más személy nemzeti hovatartozását. „És ezt annak ellenére mondom, hogy az etnikai alapú politizálás híve vagyok” – tette hozzá a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet elnöke.

Szerinte a felvidéki párttal együtt kell működnie a Jobbiknak: 

„A Jobbik minden külhoni magyar szervezetet a partnerének fog tekinteni és minden olyan szervezettel együttműködésre törekszik, amely magyar érdeket, vagy legalább részben magyar érdeket képvisel.”

A felvidéki Magyar Közösség Párt elnökéről elmondta, hogy 

Berényi fontosabb feladatának tartotta a budapesti kormányt képviselni Felvidéken, mint a felvidéki magyarokat Budapesten."

Szávayt kitiltották

Össztűz zúdult a jobbikos honatyára tavaly októberben, amikor Dunaszerdahelyen nyitott fogadóirodát. Ezt követően a szlovák törvényhozás páratlan gyorsasággal, Lex Szávay néven külön törvényt fogadott el, amelyben a külföldi pártok szlovákiai tevékenységét tiltják. Jelenleg a lehető legalacsonyabb kiszabható bírsággal –  600 euró megfizetésével – sújtotta Szlovákia a Jobbikot.

Szávay következetes: a bírságot esze ágában sincs megfizetni, hiszen az irodát a magyar országgyűlés hivatala finanszírozza az erre szánt keretből, magyarul, ő jogsértést nem követett el - írja a felvidéki portál. 

Szijjártó Péter az eddigi legjobb külügyminiszter

Legalábbis ez derült ki kérdéseink során. „Martonyi János, akárcsak az őt megelőző külügyminiszterek, sokkal jobban szerettek a nyugati szalonokban bazsalyogni, mint a külhoni magyarok képviseletében eljárni”.

Szávay István kifejezetten konstruktívnak tartja a jelenlegi külgazdasági és külügyminisztert, aki, mint Szávay fogalmazott, igazán szívén viseli a határon túliak sorsát.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére