Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A DK népszavazást akar tartani Soros egyetemérõl

Tóth Dalma

2017.04.05. 16:48

A Demokratikus Koalíció olyan, az egész magyar lakosságot érintõ, súlyos problémának tartja az üzletember által mûködtetett egyetem ügyét, hogy népszavazást akarnak tartani róla.

Úgy látszik, most mindenki népszavazást akar tartani mindenben. Az újabb ötlet az, hogy legyen népszavazás a CEU-t illetően is.

A Gyurcsányék által beadott népszavazási kérdés így szól:

Egyetért-e Ön azzal, hogy a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetről (OECD) szóló szerződésben részes állam által elismert felsőoktatási intézmény Magyarországon bejelentés alapján folytathasson külföldi oklevelet adó képzési tevékenységet?"

Sebián-Petrovszki László, a DK pártigazgatója szerint népszavazással meg lehet állítani a kormányt, ezért a Momentum és az LMP után most ők is ezzel próbálkoznak.

Magyarországon szigorú kritériumrendszer határozza meg a felsőoktatási intézmények akkreditációját, de Gyurcsányék beadványa egyszerű bejelentési kötelezettségről szól. Ez mind nem zavarja a DK-t, a pártigazgató csak annyit reagált rá, hogy a CEU korábban is teljesítette ezeket a feltételeket.

Sebián-Petrovszki László elismerte, a Demokratikus Koalíció azt szeretné, hogy ami eddig működött, az továbbra is működhessen. Ezek szerint mindegy, hogy valami jól vagy rosszul működik, a lényeg, hogy továbbra is működjön.

Arra a felvetésre, hogy a kérdésük leegyszerűsítené az egyetemalapítás feltételeit, azt felelte, népszavazási kezdeményezésük arról szól, hogy az állampolgárok véleményt mondhassanak a Soros-egyetem "ellehetetlenítéséről".

A Gyurcsány-párt kiállása Sorosék mellett nem lehet véletlen. Mint arról korábban beszámoltunk, előkerült egy személyes hangvételű levél amelyet Soros írt Magyar Bálintnak – a Gyurcsány-kormány akkori oktatási miniszterének – és Gyurcsány Ferencnek, amelyben a személyes támogatásukat kéri a Soros-egyetem jogi helyzetének bebetonozására. Soros György a baráti levelében arra is kitért, hogy egyik kollégája, Terták Ádám Gyurcsány Ferenc támogatását is kérni fogja, hogy az általa javasolt dolgok mindenképpen legyenek benne a törvényben. A részletekről itt olvashatsz.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére