Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A demográfiai válságot sem oldja meg a bevándorlás

Ányos Miklós

2020.01.16. 11:11

A negatív demográfiai folyamatok megfékezésére jó hatással lenne, ha munkaviszonynak számítana a hivatásos szülőként ledolgozott idő.

Ezt Benda József társadalomkutató mondta a Magyar Hírlapnak. A szakember a Jövőnk a gyermek című könyvében sötét jövőt vázol fel a magyar nemzetnek.

A hazai születések száma 1981-től csökken, eredménytelennek tűnik minden eddigi beavatkozási kísérlet. Most évente 90 ezren születnek és 70 év felett van a várható élettartam. Mélyíti a problémát, hogy az elöregedő társadalomnak a nagyobb része eltartott nyugdíjas lesz, akinek a fiataloknak kell kitermelniük a járandóságát, illetve az egészségügyi ellátásra fordított összeget. Egy, a példában szereplő 6 millióra csökkent népességszámmal reális veszély a közösségi közlekedés leépülése, a falvak kiöregedése, majd pusztulása, a lakosság városokba vándorlása, a védelmi képességek beszűkülése, intézmények megszűnése, a munkaerőhiány mélyülése.

A migráció viszont vadidegen, más vallású és gyökeresen eltérő kultúrájú és erkölcsiségű embercsoportok tömeges betelepítése, tehát nem jó megoldás demográfiai problémákra.

A szakember és 300 fős alkotóműhelye szerint egy év van rá, hogy a demográfiai reformokat elhatározzák és bevezessék. Ennek egyik fontos eleme lenne a hivatásos szülőség, aminek részleteiről Bende elmondta:

Az általunk javasolt hivatásos szülőség munkaviszony lenne, és három vagy ennél több gyermek után nyílna rá lehetőség. Az ebben részt vevő családok egy képzés után fizetést kapnának, ha otthon maradnak gyermekeket nevelni.

De fontos azt is megemlíteni, hogy ez nem segély, hanem fizetés. Az összege pedig egy havi átlagbérnek megfelelő juttatás lenne. A kutató szerint ugyanis:

Azokat a párokat, akik vállalják a fia­talok fizi­kai és lelki gondozását, a nemzetmentő feladatokat, kiemelt támogatás illeti meg.

A teljes interjút itt olvashatjátok el.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére