Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

2020-ra ingyenes lesz a tankönyv minden általános sulisnak

888.hu

2016.01.23. 16:57

Köznevelési kerekasztal alakul a felsõoktatási kerekasztal mintájára, amelyen a köznevelés aktuális kérdéseit tekintik majd át - jelentette be Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere.

Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár közölte, hogy az egyeztetésen konszenzus jött létre, így egyharmadára csökkenhetnek a pedagógusok adminisztrációs terhei. Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke úgy értékelt: a találkozón közeledtek az álláspontok.

Balog Zoltán kiemelte, hogy hónapok óta folyik a munka a köznevelési rendszer átalakítása érdekében. Két teljes év van az intézményfenntartó rendszer mögött, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak vagyis Kliknek 122 ezer alkalmazottja van, a szervezet nem működhet belső korrekciók nélkül. A vonatkozó miniszteri rendeletmódosítást Balog a jövő héten írja majd alá.

A miniszter szerint jobb színvonalú, versenyképes képzettséget nyújtó oktatást szeretnének, amely kapcsolódik a magyar oktatás hagyományaihoz is.

A pedagógusok megkezdett béremelését folytatják, utolsó üteme 2017 szeptemberében lesz.

Balog Zoltán kitért az ingyenes tankönyvprogramra is, és jelezte: 2020-ra az 1-8. évfolyamon senkinek nem kell majd fizetni a könyvekért. Megerősítették továbbá a gyermekétkeztetést, napi háromszori étkezést finanszíroznak 318 ezer bölcsődés és óvodás és további 250 ezer iskolás gyermek esetében. Nőtt a pedagóguspályára jelentkezők száma, és elindítottak egy ösztöndíjprogramot is, amelyre több mint 500-an pályáztak.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére