Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tíz évig röhögött az ellenzék a rezsiharcon, mostanra Magyarországon a legolcsóbb az áram és a földgáz az EU-ban

888.hu

2021.02.12. 11:31

Az EU-tagállamok közül Magyarországon fizet a legkevesebbet a lakosság az áramért és a földgázért – közölte az MTI-vel pénteken a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH).

Az összehasonlítás szerint az elmúlt három évben a földgáz átlagára 32 hónapon át, a villamosenergiáé 16 hónapon át Magyarországon volt a legalacsonyabb, így 2021 januárjában is.

Budapesten ekkor a földgázért kilowattóránként 2,82 eurócentet, a villamosenergiáért kilowattóráként 10,43 eurócentet kellett fizetni.

A gáz a svéd fővárosban a legdrágább, a belföldi árnál 8,2-szer magasabb, vagyis a svéd fizetésekhez képest is rendkívül drága – náluk ráadásul értelemszerűen több fogy.

Bécsben 2,6-szer, Pozsonyban 1,6-szer drágább. Az áramért a legtöbbet a berliniek fizetik, a budapesti 3,25-szorosát. Bécsben 2,1-szeres, Pozsonyban 1,7-szeres a különbség.

Budapesten vásárlóerő-paritással számolva is kedvező a lakosság helyzete

Ennek alapján az áram és a gáz jelentette terhek a legalacsonyabbak közé tartoznak, míg a kétkeresős háztartások fogyasztási költségének és jövedelmének hányadosa alapján a magyar főváros a középmezőnybe került – derül ki az elemzésből.

A végfelhasználói árakat a szolgáltatók és szabályozó hatóságok adatai alapján hasonlították össze – olvasható a közleményben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére