Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trumppal kell versenyeznünk az olimpiáért

Pörge Béla

2016.12.02. 07:28

Szerdán biztossá vált, hogy Magyarország Trump Amerikájával fog megküzdeni a 2024-es olimpia megrendezéséért.

Hiába jó a viszony a két ország és a két vezető között, Donald Trump szerdán megerősítette, hogy támogatja a 2024-es nyári olimpia megrendezésére beadott Los Angeles-i pályázatot.

Trump ezt szerdán erősítette meg, miután telefonon beszélt Thomas Bachhal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökével. A Los Angeles-i kandidáló bizottság Twitter-oldalán jelentette be, hogy Trump és Bach beszélt egymással, és a megválasztott elnök kifejezte, hogy erősen támogatja az olimpiát, valamint a város pályázatát — írja az MTI.

A 2024-es olimpiáért Los Angeles Budapesttel és Párizzsal verseng.

A NOB jövő szeptemberben, Limában dönt a helyszínről. Az Egyesült Államokban legutóbb 1996-ban volt nyári olimpia, akkor Atlanta volt a házigazda. Trump a múlt héten Eric Garcettivel, Los Angeles polgármesterével is beszélt erről, akinek szintén elmondta: támogatja a rendezésre beadott kandidálást. Garcetti ezután járt közbe, hogy a megválasztott elnök és a NOB első embere telefonon beszélhessen egymással.

Korábban beszámoltunk róla, hogy kilenc nagykövet támogatja a budapesti rendezést, az államtitkár szerint pedig az új sportirányítási rendszer is kedvez nekünk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére