Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tokió 2020: szigorúan szubjektív érmes reményeink

888.hu

2021.07.23. 11:30

Aranyos napok elé nézünk, becsülgetjük, hogy hány és milyen színű érmet nyerünk a ma kezdődő olimpián. Vannak olyanok, akiket módfelett érdekel a várható aranytermés, s persze olyanok is, akiket hidegen hagynak a sikerek, mondván, ettől nem lesz olcsóbb a kenyér. A 888.hu stábja az előbbi csoportba tartozik, és a megnyitó előtt arra vállalkozott, hogy abszolúte szubjektíven és részrehajlóan megjósolja, hány aranyat, ezüstöt és bronzot nyerünk. Az sem baj, ha nem jön be a jóslatunk, főleg akkor, ha a magyar sportolók túlteljesítik az éremtervet.

 

G. Fodor Gábor: Hány érmet szereznek a magyarok? 6 arany, 7 ezüst, 7 bronz. És hogy mit gondolok az egészről? Coubertin báró még azt mondta, hogy nem a győzelem a fontos, hanem a részvétel. Már szerintem ez is érzékenyítés volt, tehát marhaság. Persze hogy a győzelem a fontos. Megjegyzem, a győztesek nevére sem emlékszünk már, ami valószínűleg kortünet. Innen jutottunk el oda, hogy már nem is a részvétel a fontos, hanem a részvét. Részvét a társadalmi igazságtalanság, a rasszizmus, a transz- és homofóbia vélt áldozatai ellen. Nem a győzelem a fontos, hanem a nagy gesztus. Az milyen borzalmas gesztus már, pandémia ide vagy oda, hogy a győzteseknek maguknak kell a saját nyakukba akasztaniuk az érmet. Mindig mások akasztják a győztesek nyakába, elismerve ezzel, hogy ők a legjobbak. A félelem és a nárcizmus árulkodó frigye. A következő állomás az lesz, hogy nem csupán a győzelem nem fontos, de maga az olimpia sem. Hatalmas léptekkel haladunk ebbe az irányba. A végső állomás pedig az lesz, hogy nem az olimpia nem lesz fontos, hanem egész egyszerűen olimpia sem lesz. Még megérjük. De addig is: hajrá, magyarok!

Prokaj Dávid: Meglehetősen hangulattalan lesz a nézők nélkül megrendezett olimpia, de természetesen így is szurkolni fogok minden magyarnak, aki harcba indul a minél több érem megszerzéséért. Legyen az a cél, hogy Magyarország végezzen az éremtáblázaton az első tíz helyezett között! De bármilyen eredményt is érjenek el, büszkék leszünk rájuk!

Kovács Nikol: Most, hogy Hosszú Katinka egyik nagy vetélytársa, az ausztrál Kaylee McKeown 200 vegyesen visszalépett, egyértelmű, hogy Katinka lesz az egyik, aki a legtöbb aranyat hozza haza. Nagy reményeket fűzök továbbá a férfi vízilabda-válogatotthoz. Sajnos a koronavírus-járvány miatt nem ülhetnek szurkolók a lelátókon, ami biztosan furcsa lesz a sportolóink számára, mindenesetre kíváncsi vagyok, mit hoznak ki ebből a rendkívüli helyzetből.

Fábián Eszter: Szerintem simán bezsebelünk legalább 6 aranyat, 8 ezüstöt és 5 bronzot. A vizes szekció sportolóira most is számítok, valószínűleg náluk lesz a legtöbb arany, de a többi sportágban is érhetnek még minket meglepetések. Térdelés és Covid-mentes olimpiát, hajrá magyarok!

Horváth K. József: Szerintem lesz 8 arany, 6 ezüst, 4 bronz. Az elmúlt két olimpián egyaránt 8-8 aranyat szereztünk. Azért gondolok most is nyolcra, mert bár karcsúbb az élmezőny, de a sport megnövekedett állami támogatása, illetve a futball Európa-bajnokságon a magyar csapat teljesítménye mögött tapasztalható lelki, érzelmi megerősödés optimizmusra ad okot. Kétségtelenül erősödik Magyarországon a nemzeti öntudat. Merünk nagyok lenni, merünk nagyot álmodni, merünk felemelt fejjel, egyenes testtartással elhivatott magyarként viselkedni. Meggyőződésem, hogy ez a növekvő öntudat olimpikonjaink lelkét is átjárja, s a kellő pillanatban hozzáadja azt a többletet, amely hozzásegít a sikerhez. Kiválthatja azt az össznemzeti boldogságot, amire vágyik a magyar ember, s ami érezhetően hozzátesz a magyar társadalom közérzetéhez, méltóságához.

Jánosy Károly: Ezt a ziccert nem lehet kihagyni: 8 arany-, 8 ezüst- és 8 bronzérem lesz a termés. De azzal is kiegyeznék, ha a legkisebb kétjegyű prímszámnyi aranyat nyernénk, vagyis 11-et. Persze ha húszat vagy harmincat hoznánk haza Tokióból, akkor is sokan fanyalognának, mondván: a rivális cipőjébe kavics került, a magyar versenyző nem térdelőrajttal indult, és a szivárvány sem sütött a szemébe. Meg aztán a magyar sporttámogatás összegéből egy normális nyugat-európai ország 100, ha nem 200 aranyat nyerne. Szóval nekem nyolc, azaz 8-8-8. Az sem baj, ha fordítva lesz.

Fodor-Horváth Zsófia: 8 arany, 6 ezüst, 3 bronz a tippem, ha az eredményekről van szó, de félek, a verseny csak valami háttérzaj lesz ezen az olimpián, ahogy a foci Eb-n, úgy itt is a politikai jelképeké lesz a főszerep. Óriási veszteség, hogy a legnagyobb sportesemények, így az olimpia is politikai hisztéria áldozatává válik. Nemcsak a sport, a sportolók, a verseny, de a nemzeti összetartozás ellen elkövetett bűn ez. A cél világos, ne hagyjuk megvalósítani! Hajrá, magyarok!

Szabó József: Újra olimpia! Véleményem szerint sportszempontból a legcsöndesebb olimpia lesz az újkori történelemben. Se szurkolók, se szponzorok. Ehelyett, ahogy az Eb-n, most is a szivárványos propaganda lesz a főszereplő a sport helyett. De remélem, azért a magyar szívnek kedves lesz a verseny, 7 arany és 4 ezüst mellé 5 bronzérmet kívánok a magyar csapatnak! Hajrá, magyarok!

Ányos Miklós: 8 arany-, 8 ezüst-, 8 bronzérem. Továbbá azt kÉrem a szervezőktől és a szponzoroktól, hogy a futball Európa-bajnokságtól eltérően itt ne legyen ideológiai/politikai agitáció, se reklámokba bújtatott szivárványpropaganda, mert ezekre már nagyon érzékeny a vérnyomásunk. A térdelést is hagyják meg azokban a versenyszámokban, amelyek ezt lehetővé teszik (sportlövészet, kenu stb.).

Schüller Márton: Szerintem 6-7 érmet is elhoznak majd az úszóink. Még mindig nagyon erős versenyzőket tudunk küldeni ebben a sportágban. A másik sport, amit nézni fogok, az evezés. Teljes erővel szurkolok mindenkinek, aki magyar színekben vízre száll.

Filipp Dávid: 10 arany, 10 ezüst, 10 bronz! Hosszú Katinka, Milák Kristóf, Szilágyi Áron, a vízilabda-válogatott, és még sorolhatnánk, minden bizonnyal arannyal tér haza Japánból. Abban pedig csak reménykedni tudunk, hogy az olimpián a sport lesz a középpontban, nem pedig a térdelés, a zászlógyalázás és a genderideológia népszerűsítése.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére