Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tizenöt éve nem látott siker kapujában az FTC

Pörge Béla

2019.12.12. 10:00

Csütörtökön az Európa-liga csoportköréből való továbbjutásért játszik a Ferencváros Bulgáriában.

Az elmúlt 34 évben csupán két alkalommal élte meg magyar csapat a tavaszt a nemzetközi kupasorozatok valamelyikében: a 2003/2004-es szezonban a DVSC bejutott a legjobb 32 csapat közé az UEFA-kupában, márciusban esett ki 1–0-s összesítéssel a Club Brugge ellen. Ezt megelőzően jóval emlékezetesebb menetelést mutatott be egy magyar együttes, nevezetesen a Videoton, amikor az UEFA-kupa döntőjéig jutott, viszont az még 1985-ben volt.

Most a Ferencváros előtt a lehetőség. Ha a Fradi este legyőzi a bolgár Ludogorec Razgrad együttesét, akkor továbbjut a csoportjából és a legjobb 32 közé kerül, megélve ezzel a tavaszt.

A feladat egyértelmű, de annál nehezebb. A csoportkörben a Ludogorec tükörsimán nyert a Groupama Arénában, viszont a BL-selejtezőben a Ferencváros oda-vissza legyőzte a bolgárokat. Papíron sokkal erősebb csapat a bolgár bajnok, azonban azt többször láttuk már, hogy a pénz nem minden.

Hazai pályán a Ludogorec az elmúlt fél évben mindössze két alkalommal szenvedett vereséget: a csoportkörben az Espanyol nyert 1–0-ra Bulgáriában, míg a BL-selejtezőben éppen a Fradi, 3–2-re. A Ferencváros viszont azóta nem nyert idegenben a nemzetközi porondon, a döntetlen pedig most nem lenne elég a zöld-fehéreknek, akik nem is a legjobb előjelekkel várják a mai találkozót: előbb Békéscsabán kaptak ki 2–0-ra, majd a Felcsút ellen játszottak 2–2-es döntetlent hazai pályán.

A bukmékerek egyértelműen hazai sikert várnak, 1,65 és 1,75 között mozognak a szorzók a Ludogorec győzelmére, míg a ferencvárosi sikerre több mint ötös odds van.

A mérkőzés 21:00-kor kezdődik, élőben közvetíti az M4.

A csoport másik meccsének már nincs tétje, az Espanyol biztosan csoportelső, a CSZKA biztosan negyedik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére