Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Talán hétvégén már lehet korcsolyázni a Balatonon

Nagy Gábor

2017.01.02. 16:02

Az elmúlt napok hideg idõjárásának köszönhetõen csaknem összefüggõ jégtakaró alakult ki a Balatonon, és ugyan még nem kellõen vastag és biztonságos a téli sportoláshoz, többen már korcsolyáznak rajta, fõként a déli part védettebb öbleiben.

Horváth Ákos, a siófoki obszervatórium vezetője az MTI-nek elmondta: a Balaton jege a nyílt vízen 5-6 centiméteresre, a sekélyebb területeken és az öblökben ennél pár centivel vastagabbra hízott. Az állaga szilárd, a felszíne sok helyen sima.

A jelenlegi vastagság még nem alkalmas arra, hogy a nyílt víz felett a jégre lépjünk (!!!), de a következő napokban a jég további vastagodására lehet számítani. A hét közepétől azonban erős vagy viharos szél várható, melynek hatására sokfelé feltöredezhet a tó jégtakarója és szélesebb rianások, illetve jégtorlaszok alakulhatnak ki.

Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője az MTI-vel azt közölte, hogy hétfőn Siófok partjainál 4-6 centiméteres jégvastagságot mértek, ami még nem biztonságos, így alkalmatlan a téli sportolásra. Hozzátette, hogy a hétvégére egyes területeken alkalmassá válhat a tó jege a korcsolyázásra.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére