Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szlovén UEFA-elnök, magyar támogatással

888.hu

2016.09.14. 11:33

A francia Michel Platini helyett a szlovén Aleksander Ceferint választották meg az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnökévé. Ceferin magabiztosan előzte meg a holland Michael van Praagot, 42 szavazatot kapott 13-mal szemben, többek közt erős magyar támogatást is élvezve.

A 48 éves Ceferin – aki hazája futball szövetségének első embere és az UEFA jogi bizottságának tagja – a szervezet hetedik hivatalos elnöke, az UEFA 1954 óta íródó történetében. Előtte Ebbe Schwartz (dán), Gustav Wiederkehr (svájci), Artemio Franchi (olasz), Jacques Georges (francia), Lennart Johansson (svéd) és Michel Platini (francia)  töltötte be ezt a posztot.

Tiszta a lelkiismeretem"

– jelentette ki Michel Platini, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) eltiltott elnöke szerdán a szervezet athéni kongresszusán.

„Biztos vagyok benne, hogy a legkisebb hibát sem követtem el, így folytatom a jogi küzdelmet " – utalt arra, hogy igyekszik tisztára mosni a nevét.

Önök nélkülem folytatják missziójukat – a labdarúgás szolgálatát – olyan okok miatt, amelyekre most nem szeretnék visszatérni. Köszönöm ezt a kilenc évet, azt hiszem, nagyszerű munkát végeztünk.”

A 61 éves sportvezető hozzátette: a labdarúgás először is játék és csak azután termék, sport és csak aztán piac, előadás és csak azután üzlet.

Nem létezik több labdarúgás, a gazdag nemzeteké és a kicsiké, a világszerte ismert kluboké és a haverok közötti vasárnapi találkozóké, hanem csak egy van"

– utalt a Bajnokok Ligája reformjára, melynek értelmében az eddigieknél több automatikus helyet biztosítanának a nagy bajnokságoknak, holott ő maga éppen a kisebb nemzetek csapatait igyekezett helyzetbe hozni az elmúlt években.

„A mihamarabbi viszontlátásra, futballbarátok” – búcsúzott remegő hangon, kissé megindultan, majd a jelenlévők, az 55 európai szövetség képviselőinek tapsa közben elhagyta az üléstermet.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére