Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Storck csak egy légióst hívott az idei elsõ összetartásra

888.hu

2016.02.16. 18:58

Február 22-n kezdõdik a magyar labdarúgó-válogatott idei elsõ edzõtábora, amelyre Bernd Storck szövetségi kapitány, Mervó Bencét leszámítva csak a magyar bajnokságban szereplõ játékosokat hívott meg.

Bernd Storck eredeti elképzelései alapján már januárban megkezdte volna a felkészülést a válogatottal a franciaországi Európa-bajnokságra, de az élvonalbeli klubokkal történt egyeztetés követően ferbruár 22-re tette az első edzőtábor időpontját. Talán nem meglepetés, hogy az első összetartás helyszíne a Telki edzőközpont, az már inkább érdekes, hogy milyen keretet hívott össze a német szakember.

A meghívott játékosok nagy része a hazai bajnokságban szereplő, az EB részvétel kiharcolásában tevékenyen szereplő, rutinos futballisták és mellettük olyan fiatalok is ott lesznek Telkiben, akik elképzelése szerint az itthon játszó labdarúgók mellett a távlati csapat futballistái lehetnek.

A téli szünet előtt válogatottjaink egyéni edzésprogramot kaptak az edző stábtól, amely most meggyőződhet arról, hogy ezt elvégezve, az Eb-felkészülés elején milyen fizikai állapotban vannak, és milyen munkára lesz szükségük a különböző mérhető, fejleszthető képességeik javítása érdekében.

A keretről azt mondta Storck, hogy a stabil tagok mellett az U21-s válogatottból is meghívott játékosokat, már a jövő csapatára is gondolva.

„Szeretnénk képet kapni arról, hogy a játékosoknak milyen fizikai mutatókban kell fejlődniük a következő hónapokban, emellett lehetőségünk lesz kipróbálni olyan fiatal reménységeket, akikről kiderülhet, hogy magasabb szinten is számíthatunk-e rájuk, akár a nyári Európa-bajnokságon, akár az A-válogatott későbbi megmérettetései során. A decemberben összehívott távlati csapatból is meghívtam játékosokat, akiknek most lehetőségük nyílik arra, hogy megismerkedjenek a nemzetközi szintre történő felkészülés elvárásaival, és jó teljesítményük esetén egy lépéssel közelebb kerüljenek a Európa-bajnoksághoz. A válogatott gerince adott, de a kapu továbbra is nyitva áll bárki előtt, aki jó formájával bizonyítja, hogy helye van az együttesben” – mondta az mlsz.hu-nak a kapitány.

A jövőheti összetartásra meghívott keret:

Kapusok: Király Gábor (Szombathelyi Haladás), Dibusz Dénes (Ferencváros), Hegedüs Lajos (MTK Budapest), Nagy Gergő (Vasas)
Védők: Fiola Attila, Forró Gyula, Kocsis Gergő (Puskás Akadémia FC), Bese Barnabás (MTK Budapest), Lang Ádám, Juhász Roland (Videoton FC), Korcsmár Zsolt (Vasas), Litauszki Róbert (Újpest FC), Bosnjak Predrag (Szombathelyi Haladás), Leandro (Ferencváros)
Középpályások: Gera Zoltán, Nagy Ádám, Pintér Ádám (Ferencváros), Elek Ákos (Diósgyőri VTK), Kovács István (Videoton FC), Holman Dávid (Debreceni VSC-Teva)
Támadók: Bódi Ádám (Debreceni VSC-Teva), Varga Roland (Ferencváros), Pekár László, Sallai Roland (Puskás Akadémia FC), Ugrai Roland (Szombathelyi Haladás), Mervó Bence (Sion – Svájc)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére