Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sérülés, eltiltás és egy önjáró szerb rontja a Vidi esélyeit a csütörtöki El-meccs elõtt

Horváth Tamás

2018.09.18. 12:48

Kovácsik Ádám, Huszti Szabolcs és Danko Lazovics sem fog pályára lépni a fehérorosz BATE Boriszov ellen az Európa-liga csoportkörének elsõ fordulójában. A szerb támadót ráadásul végleg elveszítette a magyar bajnok.
A sérült

Kovácsik Ádám, a MOL Vidi FC kapusa a Puskás Akadémia elleni szombati bajnokin sérült meg, amikor a 71. percben összeütközött a felcsúti Dejan Trajkovskival. Habár maradandó károsodást nem szenvedett, orvosi utasításra ki kell hagynia a csütörtök esti Európa-liga-mérkőzést.

 
Az eltiltott

Nem Kovácsik az egyetlen, aki nem lehet ott a Groupama Aréna gyepszőnyegén a fehérorosz bajnok ellen.

Huszti Szabolcs eltiltás miatt kényszerül kihagyni az El csoportkörének első fordulóját. A rutinos középpályást még az AEK Athén elleni BL-selejtező első mérkőzésén állították ki a Groupama Arénában, és kétmeccses eltiltást kapott.

 

Huszti a Bajnokok Ligája-párharc athéni visszavágóján egy mérkőzést már letöltött a büntetéséből, így elvben a Chelsea ellen már pályára léphet a legendás Stamford Bridge-en október 4-én.

Az önjáró szerb

Danko Lazovics azonban már egyáltalán nem fogja magára ölteni a Vidi piros-kék mezét, ugyanis a Nemzeti Sport értesülései szerint felhagy a profi futballal. A Vidi 35 éves szerb csatárának megfutamodása már csak azért is érdekes, mert kulcsszerepet vállalt a fehérvári gárda tavalyi bajnoki címében és az idei Európa-liga-menetelésben is.

A 47-szeres jugoszláv és szerb válogatott futballista 2016 nyarán érkezett Székesfehérvárra, és 80 tétmérkőzésen 29 gólt szerzett, s kiosztott 29 gólpasszt is.

Az idei szezon méltó megkoronázása lehetett volna Lazovics pályafutásának, aki korábban többek között a Partizan Belgrád, a Feyenoord, a PSV és a Zenit csapatában is megfordult.

Szomorú látni, hogy egy profi futballista egy ilyen fontos mérkőzés előtt dobja le a láncot, ezzel az egész csapatot hozza nehéz helyzetbe.

Ha hinni lehet a szóbeszédnek, a szerb támadó (aki már többször felhívta magára a figyelmet férfiatlan fetrengéseivel és vergődéseivel, illetve egyéb fegyelmezetlenségi problémáival) megelégelte, hogy közösségromboló tevékenységei miatt gyakran büntette meg a klub, így jelentős összegeket kellett befizetnie a közösbe.

Fájó ugyan Lazovics kiesése, azonban hosszú távon semmi szükség egy ilyen önjáró, a csapat egységét romboló játékosra.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére