Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Presztízsrangadóval folytatódik az NB I.

Pörge Béla

2019.08.31. 08:58

Szombaton öt, vasárnap egy mérkőzés lesz a labdarúgó NB I-ben.

Szombaton mind az öt meccs 19:30-kor kezdődik az első osztályban, ezek közül kiemelkedik az egyik legnagyobb presztízsű rangadó, az Újpest–Honvéd összecsapás. Ám ezelőtt nézzük, milyen találkozók lesznek még!

A még hibátlan Debrecen a sereghajtó, nullapontos Kaposvárt fogadja. Ezek alapján ez országos egyes, sima hazai győzelem, de a focinak – és különösen a magyar NB I-nek – éppen az a szépsége, hogy semmi sem biztos. Mindenesetre nagy meglepetés lenne, ha nem nyerne a Loki.

A szintén hibátlan Mezőkövesd a Paksot fogadja: meglepően jól kezdett a matyóföldi klub, igaz, eddig nem volt dolguk igazán nehéz ellenféllel a szezonban. A Paks sem élcsapat, így tovább nyújthatja sorozatát a Mezőkövesd, ettől függetlenül nem venném biztosra a hazai sikert, masszív csapat a Paks.

A listavezető, szintén hibátlan MOL Fehérvár a Kisvárda ellen lép pályára hazai környezetben. A Kisvárda egészen jól kezdett, legyőzte az Újpestet és a Honvédot is, Debrecenben viszont nagyon simán kikapott. A Fehérvár ellen a döntetlen is nagy eredmény lenne a szabolcsiaktól.

Az előző fordulóban Kaposváron szerezte meg első győzelmét a Zalaegerszeg, az újonc most a Felcsútot fogadja. A felcsútiak az előző körben kiütötték a Fradit, ám azt megelőzően kétszer is kikaptak, nehéz lenne bármit is jósolni erre a meccsre.

Végezetül jöjjön az Újpest–Honvéd!

A szombati lesz a 211. összecsapás a két klub között, az Újpest mérlege jelentősen jobb: 102 győzelem mellett 51 döntetlen és 57 kispesti győzelem. A bajnokságban utoljára 2017 augusztusában nyert a Honvéd az Újpest ellen, de a lilák pályaválasztóként csak egy évvel korábban, 2016-ban maradtak alul a Honvéddal szemben. Az elmúlt években gyakori a döntetlen, a legutóbbi négy ilyen találkozó ikszre végződött.

Idén mindkét nagy múltú fővárosi klub gyengén kezdett, az Újpest négy ponttal a középmezőnyben tanyázik, míg a Honvéd nullapontos, csak jobb gólkülönbsége miatt nem utolsó. Mindkét csapat számára úgy kell ez a győzelem, mint egy falat kenyér, de egyértelmű, hogy a Honvéd nagyobb bajban van, a kispestiek számára óriási probléma lenne egy újabb vereség. Az átigazolási időszak utolsó napjaiban mindketten igazoltak pár játékost, a Honvédot sérüléshullám is sújtja, nehéz tippelni erre a meccsre, igazi háromesélyes rangadó. Érdekesség, hogy egyik csapat sem valódi hazai pályán játssza pályaválasztóként rendezett meccseit, a szombati találkozóra Angyalföldön, az Illovszky Rudolf Stadionban kerül sor.

A Ferencváros–Diósgyőr meccset vasárnap rendezik, az M4 élőben közvetíti, ahogy az Újpest–Honvéd találkozót is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére