Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pesti rangadóval zárul az NB I. 2019-ben

Pörge Béla

2019.12.14. 08:58

Az idei naptári év utolsó fordulója következik a magyar labdarúgó-bajnokságban.

Szombaton öt mérkőzést rendeznek az NB I-ben, míg a Ferencváros miskolci fellépése vasárnapra marad.

A szombati találkozók közül négy 17:00-kor kezdődik, míg a forduló rangadója este fél 8-ra marad. Ötkor lép pályára Pakson a Mezőkövesd: ez egy érdekes, nehezen megjósolható mérkőzésnek ígérkezik. A Paks a kiesés elől menekül, míg a Mezőkövesd dobogós, de a csapatok aktuális formáját figyelembe véve simán háromesélyes meccsről van szó.

Szintén nehéz a Kaposvár–Debrecen mérkőzésre tippelni, mivel annyira hektikus az idei bajnokságban a Loki. A Kaposvár egyre reménytelenebb helyzetben van, létfontosságú lenne számukra győzelemmel zárni az évet. Egy vereséggel egyébként a Debrecen számára is felvillanhat a kiesés réme.

A forduló talán legkevésbé érdekes párosítása a Felcsút–ZTE, bár sokszor az ilyen meccsek sikerülnek a legizgalmasabbra. A Felcsút a negyedik helyen áll, három pontra a harmadik helytől, két pontra az ötödik és hatodik helyen álló Újpesttől és Honvédtól, míg a Zete kieső helyen áll a Pakssal holtversenyben.

Délután kerül még megrendezésre a Kisvárda–Fehérvár meccs is. Papíron a vendégek az esélyesek, de az elmúlt hetekben igen gyenge teljesítményt nyújt a Vidi, így a távoli Kisvárdán bármi megtörténhet. A Várda egy vereséggel leszakadhat a középmezőny felsőházától.

Estére marad a forduló rangadója, a Honvéd–Újpest. Ennek az összecsapásnak nagyon komoly múltja van, igazi rangadó a tabellától függetlenül, de most ráadásul a két csapat egyformán áll az ötödik és a hatodik helyen. A bajnokság elején a Honvéd az Újpest ellen szerezte meg első pontjait, azóta viszont remek formába lendült a csapat, igaz, az előző két fordulóban nem tudott nyerni. Az Újpest is jó formát mutat, minden adott egy igazi rangadóhoz méltó meccshez!

Vasárnap hattól rendezik az idei év utolsó NB I-es mérkőzését, a DVTK–FTC-t. Ez is jó párharcnak ígérkezik, a több meccs óta nyeretlen Fradi most javíthat, viszont a Diósgyőr egyáltalán nincs rossz formában, és öt pontra eltávolodott a kieső helytől.

Vasárnap egyébként véget ér 2019-re az NB II. is, a mérkőzések zömét ott délután egykor rendezik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére