Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nincs az a vereség, amit ne feledtetne egy hétfői győzelem

Pörge Béla

2019.09.05. 07:08

Csütörtök este Montenegróban lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott barátságos meccsen.

Mint ismert, csütörtökön felkészülési mérkőzést játszik a magyar válogatott Montenegró ellen idegenben. Montenegró az Eb-selejtező csoportjában a negyedik öt csapat közül, négy mérkőzésen mindössze két pontot gyűjtve. Az Eb-re innen szinte biztosan nem jut ki a délszláv ország válogatottja, főleg amiatt, hogy Anglia és Csehország is ebben a csoportban található. A Nemzetek Ligájában hozzánk hasonlóan a C divízióban szerepelt a csapat, ott harmadik lett: csak a pont nélkül utolsó helyen végző litvánokat verték meg, emellett egy bravúros 0–0 jött össze Romániában.

Montenegró tehát nem számít erős ellenfélnek, ettől még – főleg idegenben – bőven benne van, hogy vereséget szenved ellenük Magyarország.

De ez kit érdekel?

Persze, természetes, hogy az ember szurkol a nemzeti csapatnak, elég furcsa is lenne, ha ez nem így történne. Viszont jelenleg az a helyzet, hogy míg ennek a találkozónak semmi tétje sincs, addig négy nappal később sorsdöntő meccset játszunk egy komoly rivális, Szlovákia ellen.

Bár a játékosok és a szövetségi kapitány is – tegyük hozzá: nagyon helyesen – lenyilatkozták a felkészülési meccs előtt, hogy most még erre a találkozóra koncentrálnak és ezzel foglalkoznak, valójában senkit nem érdekel ez a mérkőzés, mindenki a hétfői meccset várja.

Természetesen jó lenne győzelemmel hangolni a szlovákok elleni összecsapásra, ám a legtöbb magyar futballszurkolót minden bizonnyal jobban lázba hozza majd a pénteki Szlovákia–Horvátország találkozó, mint a Montenegró elleni meccsünk. Magyar szempontból egyébként talán a horvátok győzelme lenne a jobb, hiszen őket itthon már legyőztük, ráadásul ha a szlovákok nyernek, elvész ellenük a horvátok ellen megszerzett lépéselőnyünk. Igaz, ha legyőzzük a szlovákokat itthon, akkor mindegy, mit játszik egymással a két rivális.

A Montenegró elleni meccsen a legfontosabb, hogy senki ne sérüljön meg. Emellett nem elhanyagolható az sem, hogy bizonyíthatnak olyanok is a szövetségi kapitánynak, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak: lehet, hogy pont ma robban be valaki, aki majd hétfőn a mi javunkra dönti el a három pont sorsát.

A meccs 20:45-kor kezdődik, az M4 élőben közvetíti.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére