Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Miért lenne jó, ha nem nyernénk a Feröer-szigetek ellen?

Pörge Béla

2017.10.10. 16:58

Könnyen lehet, hogy a következõ Európa-bajnokságra sokkal nagyobb esélyünk lesz úgy kijutni, ha ma este nem gálázunk a Feröer-szigetek válogatottja ellen.

Először is szeretném leszögezni, hogy eszembe sem jutna a válogatott ellen szurkolni, ezt meghagyom a libsiknek, élükön Farkasházy "Teddy" Tivadarral és a teljes 444-kommentszekcióval.

Viszont nem leszek szomorú, ha ma este sovány 1–0, vagy esetleg 0–0 születik. Miért?

A csoport harmadik helye így is meglesz, és az andorrai szégyenhez képest egy döntetlen nem lenne akkora nagy kudarc. Ezek azonban mind a kisebbik felét jelentik a dolognak. A fő szempont a 2020-as Eb-re való kijutás, amin részben rendezők is leszünk, ezért különösen fontos lenne, hogy ott legyünk és hazai pályán játsszunk.

A 2020-as Eb-re nemcsak a selejtezőből lehet majd kijutni, hanem a Nemzetek Ligájából is.

Mi is az a Nemzetek Ligája? Ez egy olyan sorozat, amit a vb és az Eb között rendeznek majd, jelen esetben 2018 őszétől 2019 nyaráig. Ebben az 55 UEFA-tagállam négy csoportban küzd majd meg egymással.

Négy ország a Nemzetek Ligájából jut majd ki az Eb-re. Ez alapesetben a négy divízió győztese lesz, de tekintve, hogy az A divízióban (sőt részben a B-ben is) olyan csapatok lesznek, akik minden bizonnyal már kijutnak a selejtezőből, ezért azok juthatnak ki, akik a saját divíziójukban a legjobb, korábban ki nem jutó csapatok lesznek.

Magyarország jelenleg a B divízió alján áll, a 24. helyen, ha egy helyet visszaesünk, már a C-be kerülünk. Ez pedig jó lenne. Miért?

Nézzük a jelenlegi állást!

  • A divízió: Németország, Portugália, Belgium, Spanyolország, Anglia, Svájc, Olaszország, Franciaország, Lengyelország, Oroszország, Horvátország, Izland
  • B divízió: Wales, Hollandia, Szlovákia, Észak-Írország, Svédország, Ukrajna, Bosznia, Ausztria, Törökország, Írország, Dánia, Magyarország
  • C divízió: Szlovénia, Albánia, Csehország, Románia, Skócia, Montenegró, Szerbia, Görögország, Bulgária, Norvégia, Izrael, Finnország, Ciprus, Észtország, Azerbajdzsán
  • D divízió: Litvánia, Fehéroroszország, Grúzia, Örményország, Macedónia, Feröer szigetek, Lettország, Luxemburg, Moldova, Kazahsztán, Liechtenstein, Málta, Andorra, Koszovó, San Marino, Gibraltár.

Nem nehéz belátni, hogy a B divízióban csekély esélyünk lenne a legjobb négy közé kerülni, és arra is kicsi a sansz, hogy csak olyanok előzzenek meg, akik a selejtezőkből már kijutottak.

Viszont a C divízióban egyáltalán nem tűnik lehetetlennek bekerülni a döntőbe, akár meg is lehetne nyerni, ha mondjuk úgy lépünk pályára, mint a portugálok ellen Budapesten. Ráadásul, ha valamelyik erősebbnek tűnő vetélytársunk kijutna a selejtezőkből (mint például most Szerbia, vagy a pótselejtezőig már eljutó Görögország), akkor a csoport második-harmadik helye is elég lenne. A realitásokat figyelembe véve ez könnyebb feladatnak tűnik, mint akár a selejtező harmadik helye, akár B divízió legjobb, korábban nem kijutó csapatának lenni.

A konklúzió tehát az, hogy jobb ma egy 0–0, mint holnap Svédország ellen játszani a hazai Eb-meccsért.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére