Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már 20 pont a Fradi elõnye

888.hu

2016.02.20. 20:34

Mivel az Újpest nem tudta legyõzni az MTK-t, a Ferencváros pedig hozta a kötelezõ 3 pontot a Puskás Akadémiával szemben, a zöld-fehéreknek 20 pontosra duzzadt az elõnye a tabella élén.

A magyar labdarúgó bajnokság 21. fordulójában az éllovas Ferencváros a kiesés ellen küzdő Puskás Akadémia együttesét fogadta, ennek tükrében kötelezőnek számított a hazaiak számára a győzelem. Ehhez képest elég álmosan indult a mérkőzés, a teljes első félidő hagyott némi kívánnivalót maga után. A második félidőre felébredt Thomas Doll csapata és előbb Ramirez talált a vendégek hálójába a 64. percben, a 66-ban pedig Böde Dániel duplázta meg a népligeti alakulat előnyét. Sérülése óta ez volt Böde első gólja. A mérkőzés hajrájában Leandro a kiállítás sorsára jutott, de az eredmény már nem változott, a Ferencváros meggyőző második félidei játékának köszönhetően 2-0-ra verte a Puskás Akadémiát...

... amely ezzel a kiesést jelentő 11. helyre csúszott vissza, mert Angyalföldön a Vasas legyőzte a masszív Haladást, a reaktivált Ferenczi István büntetőjével a 82. percben. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Jagodics Márk 3 perc alatt gyűjtött be két sárga lapot, amiért ideje korán mehetett zuhanyozni az 53. percben. Mint később kiderült, ez döntően befolyásolta az összecsapás végeredményét. A Vasas pontszámban utolérte a Puskás Akadémiát, meg is előzte, így jelenleg nincs kieső helyen. 

Az Újpest az MTK-t fogadta a Megyeri úton, és Nemanja Andric góljával meg is szerezte a vezetést a meccs elején, de a félidő végén Torghelle Sándor egyenlített, az eredmény pedig már nem változott: 1-1.

A döntetlennel megtartotta második helyét a tabellán az Újpest, de a remek formában lévő Debrecen már ott liheg a nyakán, miután magabiztosan verte a Nagyerdei Stadionban a Paksot. Először Sidibe talált a vendégek hálójába a 21. percben, aztán a Lengyelországból hazatérő Holman Dávid is mattolta Molnárt még fordulás előtt, kialakítva a 2-0-ás végeredményt. Győzelmével a Loki 1 pontra megközelítette a második Újpestet és feljött a harmadik helyre, a Vasas ellen botló Haladást megelőzve.

Próbál menekülni a veszélyes zónából a DVTK, méghozzá sikeresen, mert közönségének hathatós buzdítása mellett 2-1-es győzelmet aratott a Honvéd felett. Az első félidőben Bacsa Patrik duplázott, amire a második félidőben cska Kamber tudott válaszolni. Ezzel a miskolci gárda 4 pontra ellépett a kiesést jelentő 11. helytől, de maradt kilencedik.

Nagy esélyt szalasztott el a Videoton, mert a Sóstói Stadionban nem tudta megverni a sereghajtó Békéscsabát. Meglepetésre a vendégek szereztek vezetést a 10. percben Laczkó Zsolt révén, de nem sokat kellett várni a hazaiak egyenlítésére, Vaskó Tamás öngóljával. 18 perc alatt ki is alakult az 1-1-es végeredmény, amivel nem lehet elégedett a fehérvári gárda, ha nemzetközi kupa indulásról álmodik. A Békéscsabának elvileg minden pontnak örülnie kellene, főkét idegenben, de a Vasas győzelme miatt már 6 pontos hátránnyal áll a bajnoki tabella végén. 

A bajnokság állása:
  • 1. Ferencváros 55 pont
  • 2. Újpest 35 pont
  • 3. Debrecen 34 pont
  • 10. Vasas 19 pont
  • 11. Puskás Akadémia 19 pont
  • 12. Békéscsaba 13 pont

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére