Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Könnyed lengyel gyõzelem a súlytalan észak-írek ellen

888.hu

2016.06.12. 19:49

A lengyel válogatott úgy lépett pályára Nizzában, hogy az Európa-bajnokságok történetében még egyszer sem győzött, ezt a kellemetlen szériát szerette volna lezárni. Észak-Írország válogatottját jól ismerhetjük, hisz azonos selejtező csoportban volt a magyarral. Számukra történelmi jelentőséggel bírt a mérkőzés, mert eddig még sosem jutottak ki Eb-re.

Az összecsapás a várakozásoknak megfelelően kezdődött, a lengyelek komoly nyomást gyakoroltak az újoncok kapujára, de azok állták a rohamokat, tökéletesen zártak hátul. A 30. percig kellett várni az első nagy helyzetre: Milik remelkül harcolta ki magának a helyzetet, de lövése nem talált utat a kapuba.

Később Kaputska is veszélyeztetett, de a gól ebben az esetben is elmaradt. Feltűnő volt, hogy Lewandowskit milyen hatékonyan semlegesítették az észak-ír védőt. A támadó egyáltalán nem tűnt fel senkinek.

Gól nélküli döntetlennel fordultak a csapatok, ami bosszanthatta a lengyeleket, mert az első 45 percben óriási fölényben játszottak. Ellenfelüknek csak a rombolásra maradt ereje.

A második játékrészben hamar megtört a jég: a védelem szerencsétlenkedését Milik váltotta gólra az 51. percben. (1-0)

Az észak-ír válogatott megpróbált nagyobb sebességre kapcsolni, de egyértelműen látszott, hogy ez nem nagyon megy, a lengyelek kontrollálták a játékot és veszélyesebben játszottak.

A lengyel szurkolók éltették válogatottjukat, hogy lőjjön még egy gólt, de addigra nagyon visszafogottan játszottak Lewandowskiék és inkább a biztonságot tartották szem előtt. Milik gólja elég volt a teljesen megérdemelt 3 pont begyűjtéséhez, egy teljesen veszélytelen ellenféllel szemben.

 

EURÓPA-BAJNOKSÁG
C-CSOPORT, 1. FORDULÓ

LENGYELORSZÁG–ÉSZAK-ÍRORSZÁG 1-0 (0-0)

Nizza, Stade de Nice. Vezeti: Hategan (román)

LENGYELORSZÁG: Szczesny – Piszczek, Pazdán, Glik, Jedrzejczyk – Blaszczykowski (Grosicki 80. p), Krychowiak, Maczynski (Jodlowiec 78. p), Kapustka (Peszko 88. p) – Milik, Lewandowski. Szövetségi kapitány: Adam Nawalka

ÉSZAK-ÍRORSZÁG: McGover – McLaughlin, Cathcart, J. Evans – McNair (Dallas 46. p), Norwood, S. Davis, Baird (Ward 76. p), Ferguson (Ferguson 66. p) – Lafferty. Szövetségi kapitány: Michael O'Neill

Gólszerző: Milik (51. p)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére