Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Euro2016: kiegyensúlyozott a magyaros csoport

888.hu

2016.06.03. 16:38

A hungarianfootball.com portálon interjút készítettek Tom Kunderttel, aki az ESPN szakértője és az Európa-bajnokság alatt a portugál válogatottal foglalkozik, így figyelme középpontjában az F-csoport áll, amelynek a magyar-válogatott is tagja.

 

Mi volt a média reakciója a csoportot illetően, különösképpen Magyarországot figyelembe véve?

A média és általában az emberek többsége Portugáliában úgy vélte, hogy ez egy kellemes sorsolás. Az is tagadhatatlan, hogy Fernando Santos, a válogatott szövetségi kapitánya azóta is küszködik, hogy felhívja arra az emberek (és kétségkívül a játékosai) figyelmét, hogy a Portugál válogatottnak egy nagyon kiegyensúlyozott csoporttal kell megbirkóznia, három kemény és jó ellenféllel szemben, figyelembe véve, hogy milyen eredményeket értek el a selejtezők alatt. Nagyon sok szakértő és korábbi játékos fejezte ki örömét, -főként az idősebbek – hogy Magyarország újra egy nagy tornán vesz részt, hogy megmutathatja fontos szerepét a világ labdarúgásában.

Mi a vélemény a magyar válogatottról Portugáliában az Európa-bajnokság előtt?

Eddig még nem túl sok elemzés született az ellenfelekről Portugáliában, de márciusban, a magyar-horvát felkészülési mérkőzést az egyik portugál televíziós csatorna is közvetítette, és a kommentátorokat (ahogyan engem is) teljesen lenyűgözte Dzsudzsák játéka. Minden kétséget kizáróan egy veszélyes játékos.

Mit gondolsz, hogy fog alakulni a csoport és meddig juthat Portugália?

Azt gondolom, hogy ez egy nagyon szoros csoport lesz, amelyben kevés gól esik. Várhatóan lesz pár döntetlen, így jó eséllyel az utolsó fordulóban dőlnek el a helyezések. A portugál egy klasszis csapat, ami a különbséget jelentheti a csoporton belül, de szerintem Ausztria is jó tornát futhat, így a második mérkőzés Párizsban a két csapat között eldöntheti, ki lesz első és ki második a csoportban. Hasonlóan fontos befolyású lesz a Magyarország-Izland mérkőzés a 3. és a 4. helyet illetően. 

Milyen felállásban és stílusban fog játszani Portugália az Európa-bajnokságon?

Portugália tradicionálisan a 4-4-3-as felállást követi, de minőség hiányában, illetve figyelembe véve a sérüléseket, Fernando Santos hajlamos a 4-4-2-es formációhoz is nyúlni. A szövetségi kapitány nagy hangsúlyt helyez a csapat védekezésére, ezért nagyon nehéz feltörni a válogatott védelmét. Ettől függetlenül, követve a portugál hagyományokat, megpróbálják gyorsan átjátszani az ellenfél vonalait, köszönhetően annak is, hogy nagyon technikás a középpályás sor, majd Ronaldora és társaira hárul a befejezés feladata. 

A várható kezdő 11 ez lehet: Patrício, - Vieirinha, Pepe, Ricardo Carvalho, Eliseu, - João Mário, Danilo, Moutinho, André Gomes, - Nani, Ronaldo

 Mennyire fontos Ronaldo szerepe a válogatottban?

Mivel a torna egyik legjobb játékosáról beszélünk, Portugália rekord gólvágójáról, egyúttal minden idők egyik legjobb labdarúgójáról, természetes, hogy hatalmas szerepe van a csapatban. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy mégsem csak a kapitány vállán lesz a teher, mert hosszú idő után olyan válogatottja van az országnak, amelyben a fiatal tehetségek, legalább tízet fel lehetne sorolni, jól tudják őt tehermentesíteni.

Renato Sanchesnek mennyire lehet fontos a szerepe?

Tetszik, vagy sem, sérülések és eltiltások is hátráltatják a válogatottat. Ha Bernardo Silva nem sérül meg pár nappal a keret kihirdetése előtt, akkor elképzelhető, hogy nem kerül a Franciaországba utazók közé. Fantasztikus potencia lakozik benne, nagyon sokat profitálhat azzal, hogy ott lesz a csapattal, de még mindig nagyon nyers játékos.  

Végezetül: ki fogja megnyerni az Európa-bajnokságot?

Franciaország. Tele van tehetségekkel és a hazai környezet is nagy előnyt jelent. 

A portugál válogatott Norvégia elleni felkészülési mérkőzésének összefoglalója:

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére