Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jól teljesített az új Puskás Aréna első rendezvénye

Ányos Miklós

2019.11.17. 13:28

Fürjes Balázs fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár arról beszélt, hogy a Puskás Aréna több, mint stadion, a cél az volt, hogy ne csupán labdarúgó-mérkőzésekre legyen alkalmas, hanem koncerteknek, konferenciáknak, kulturális előadásoknak is otthont adhasson.

Megnyílt az új Puskás Aréna, az ország legnagyobb sportlétesítménye. Két és fél év alatt épült fel, és megfelel a mai kor minden követelményének, több mint 67 ezer ülőhelyes, de koncertek esetén akár nyolcvanezer embert is be tud majd fogadni. A nyitómérkőzést 65 114 néző előtt rendezték.

Az aréna jelesre vizsgázott

– értékelte az új Puskás Ferenc Stadion pénteki megnyitójának eseményeit Fürjes Balázs. Mint mondta, hatalmas élmény volt a nyitómérkőzés, méltatta a magyar csapatot és Szalai Ádám magyar focista első gólját. Arról is beszélt, hogy egy ilyen rendezvényt nem lehet tesztelni, ezért komoly felkészülés előzte meg a pénteki megnyitót. Az egyik legfontosabb dolog az volt, hogy az emberek megfelelő körülmények között jussanak be az arénába. Hozzátette, a rendőrség és a közlekedés szervezői kitűnő munkát végeztek. Az egyeztetéseket hosszú hetek és hónapok előzték meg, komoly és precíz logisztikai terveket készítettek, és kiemelt figyelmet fordítottak az esetleges rendkívüli helyzetek kezelésére is. Hangsúlyozta, ez nem volt egyszerű feladat, hiszen körülbelül két óra alatt gyűlt össze 67 ezer ember egy ponton, és emiatt lezárásokra is szükség volt.
Véleménye szerint jól teljesített a beléptetés is a stadion területére, amely körülbelül másfél óra alatt le is zajlott. Az aréna bármelyik kapuján, bármelyik jegytípussal át lehetett jönni, majd bent nyugodtabb körülmények között mindenki meg tudta keresni a helyét. Ez így az utcai forgalmat is kevésbé akadályozta.

Kiemelt figyelmet fordítottak arra is, hogy a stadion teljes területén jól látható feliratok legyenek feltüntetve, melyek segítik az érkezőket az eligazodásban. A feliratok mellett nagyszámú segítő csapat is a szurkolók rendelkezésére állt, a csapat főként önkéntesekből állt, akik a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) tagjai voltak. Arról sem szabad elfeledkezni, hogy a stadion minden eleme, a világítás, fűtés, fény- és hangtechnika is először lett élesben alkalmazva 67 ezres terheléssel. Elmondta, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hivatalos tesztmeccsnek minősítette a mérkőzést, több képviselője – és az elnöke is – jelen volt a helyszínen.

Fürjes szót ejtett arról is, hogy a stadiont körülvevő területeken továbbra is zajlanak építkezések, szeretnének kialakítani egy olyan környezetet, ahol szurkolói zóna és szurkolói falu kapna helyet, ezt a követelményt az UEFA is jelezte. Az Európa-bajnokság után lesz meg a végleges forma, játszótér, köz- és sportpark, illetve futópálya várja majd a lakosságot. Fürjes Balázs azt is elmondta, hogy a Népstadionnak a toronyépület az egyetlen olyan része, ami megmaradt, ezt jövőre a Puskás-múzeum részeként kívánják majd hasznosítani. Az új Puskás Aréna azonban minden más részében teljesen új és korszerű, de látványában megidézi a régi stadion képét is. Emellett a pilonok és a lépcsőházak is hasonlóak elődjéhez.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére