Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az elsõ dráma az Eb-n: Horvátország - Csehország 2-2

888.hu

2016.06.17. 18:38

Hihetetlen cseh hajrá! 2-0-ás horvát vezetés után döntetlenre mentették a meccset az életükért küzdő csehek. Sőt, majdnem nyertek is az utolsó percekben.

A D csoport második fordulójában:

Csehország  - Horvátország 2-2 (0-1)
gólszerző: Perišiæ (37'), Rakitiæ  (59') ill. Škoda (76'), Necid (94' 11-esből)
 

A Stade Geoffroy-Guichardban, Saint-Étienne-ben találkozott egymással a két együttes, de a mérkőzés a cseheknek volt igazán fontos, miután az első fordulóban 1-0-ra kikaptak a spanyoloktól, így nehéz helyzetben várták az összecsapást: egy vereség eseten az utolsó fordulóban győzelmi kényszer alatt kell játszaniuk Törökország ellen. Horvátország győzelemmel kezdett,  Luka Modric látványos góljával nyert a törökökkel szemben.  

Ami biztos, a múlt a cseheknek kedvezett a találkozó előtt, mert az eddigi 2 találkozóból egy cseh győzelemmel, egy pedig döntetlennel zárult. Ez a meccs is döntetlen lett,

de persze ki tudja, mi történt volna, ha a vége előtt néhány perccel a petárdázás miatt nem áll a játék jó 8-10 percet.

De állt, és utána Vida kezezett a 16-oson belül. A megítélt büntetőt Necid vágta a hálóba. Ezzel lett 2-2, de előtte a horvátok, ha nem is oktattak, de fölényben játszottak, igaz utána Csehország majdnem megszerezte a harmadik találatát is, de 100 perc is kevés volt erre. Az lett volna az igazi horvát összeomlás. 

Ami a végjáték előtti időszakot illeti, az sem volt rossz. A 20. percben Cech elnézte Modric bal oldali beadását, de Mandzukic két méterről a kapusba fejelte a labdát.

Aztán a 37. percben Perisic igen szépen befejezve egy labdaszerzés után végigfutó akciót, megszerezte a vezetést Horvátországnak. (1-0)

A második félidő elején próbáltak hajtania csehek, de ennek ellenére a nyugodtan és jól focizó Horvátország sztárja, Modric lőtt nagy gólt. 2-0, de mint tudjuk nem dőlt el. Jött Skoda a 75. percben és fejjel szépített. Majd a rendőrök feleslegesen bejöttek a stadionba, a szurkolók bedühödtek, petárda, füttykoncert, mini balhé, így állt a játék jó 10 percig. A többi pedig már ismert. 

Nehéz eldönteni, hogy ki juthat tovább a csoportból, főképp, ha a törökök bekavarnak Spanyolországnak ma este. Mert jelenleg Horvátország 4 pontos, a csehek 1, míg a spanyolok 3 ponttal állnak. 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére