Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha sok nézőt akarunk a stadionokba, akkor ezt miért nem segíti sem az MLSZ, sem a sporttörvény?

Pörge Béla

2019.10.18. 11:38

Csodálatos indián nyárban van részünk, lesz nemzeti ünnep és hosszú hétvége is a közeljövőben. A Magyar Kupa következő fordulója viszont ügyesen kikerüli ezeket.

Itt van a nyakunkon a Magyar Kupa főtáblájának második fordulója, azaz a legjobb 32 közé jutás. Számos amatőr vagy félamatőr csapat van még versenyben, többen ezek közül NB I-es, vagy nagy múltú NB II-es ellenfelet kaptak. Az ilyen meccsek ünnepnek számítanak a magyar futballban, jobb esetben évente láthatnak helyben ilyen ellenfelet egyes helyeken, néhány játékosnak az élete meccse lehet az ilyen kupameccs.

Ehhez képest a 32 találkozóból 24 október 30-án, szerdán 12:30-tól kerül megrendezésre. Munkanapon, a nap közepén, október végén. Ahol van világítás, ott este hatkor kezdődnek majd a meccsek, a tévéközvetítés kedvéért pedig az Ajka–Újpest kedden lesz.

Remélhetőleg lesznek olyan mérkőzések, amelyekre így is sok néző látogat ki, azonban az MLSZ ennél csak jobb időpontra rakhatta volna ezt a kupafordulót. Persze rugalmasságot elvárni a Magyar Labdarúgó-szövetségtől óriási naivitás, ráadásul ezúttal nem csak a szövetség az oka a nem szurkolóbarát kezdési időpontoknak.

Két éve így várták az Újpestet Öttevényen.

A kupafordulót követő hétvége háromnapos, sokkal jobban el lehetne osztani a meccseket. Igaz, hogy van akkor bajnoki forduló, de talán nem jelentene akkora katasztrófát, ha egy héttel később érne véget a magyar bajnokság. Ha esetleg kijutunk az Eb-re, akkor még mindig van lehetőség hétköznap pótolni az NB I-et, az NB II. és az NB III. esetében pedig ez teljesen mindegy.

Tegyük fel, hogy ez megoldhatatlan feladat az MLSZ számára. Akkor viszont adja magát, hogy munkaszüneti napon, október 23-án játsszák le a kupameccseket, bizonyára többen tudnának akkor kilátogatni a stadionokba, sőt, az amatőr labdarúgóknak sem kellene szabadságot kivenniük. Itt már nem az MLSZ a ludas: a 2004-es sporttörvény értelmében Magyarország nemzeti ünnepein nem lehet meccseket rendezni. Ez alól csak a válogatott, vagy a nemzetközi szövetség által rendezett sorozat lehet kivétel. Hogy ennek mi értelme van, azt sajnos nem tudom.

Az időjáráshoz való igazodást véletlenül sem várom el az MLSZ-től (hiszen az összes téli hónapban lesznek bajnoki fordulók), de egyébként október 23-án remek futballidő lesz, 30-án viszont nem valószínű. Az pedig nyilvánvaló, hogy ahogy haladunk december felé, annál korábban sötétedik és annál rosszabb idő várható...

Egyedüli pozitívum, hogy legalább iskolaszüneti munkanapon lesznek a kupameccsek, így legalább a gyerekektől nem veszik el a meccsre járás lehetőségét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére