Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ez a magyar foci igazi esszenciája

Pörge Béla

2017.09.04. 17:28

Folytatódik a "Pörge szurkol", jó meccs, hatalmas beszólások, csodálatos környezet! Minden, amiért az alsóbb osztályokat csak imádni lehet!

A válogatott meccse miatt ezúttal pénteken is rendeztek NB III-as találkozókat, ki is használtam ezt a lehetőséget, és kimentem a BKV Előre—THSE-Szabadkikötő összecsapására. A THSE újonc a harmadosztályban, és sajnos a hazai pályaként korábban használt szabadkikötői sporttelep helyett a Csepel stadionjában játszanak. Így mindegy volt számomra, hogy idegenben vagy otthon, de mindenképpen meg akartam nézni a csapatot.

A BKV-ról írtam már a sorozatban korábban, az egyik leghangulatosabb lelátó az övék. A Sport utcában elég erős a kontraszt az új MTK-stadion és a BKV pályája között, bezzeg régen!

A beugró 800 forint volt, nem emeltek árat tavalyhoz képest.

A fordulót megelőzően a BKV-nak mindössze egy pontja volt, míg a THSE százszázalékosan, kilenc ponttal állt. Ehhez képest jobban kezdtek a hazaiak, sorra alakították ki a helyzeteket. Ennek meg is lett az eredménye, a 18. percben vezetést szerzett a BKV egy szép támadás után.

A szünetre mégis 1—1-gyel mentek a csapatok, miután egy védelmi hibát kihasználva egyenlített a csepeli együttes.

Ha múltkor azt írtam, hogy a III. Kerület rendelkezik a legjobb sportbüfével, akkor most szögezzük le, hogy a BKV-nál pedig a leghangulatosabb ilyen létesítmény található. A büfé a lelátó alatt, a pálya szintjénél is lejjebb helyezkedik el, és egyébként napi menüt is lehet ott rendelni, akár naponta is ebédelhetnénk ott.

A sörkínálat is jó, 450 forintért kapni az üveges Pilsnert, de 600 forintért kézműves sört is ihatunk, szarvasi Zwickl Bikát. Ezek mellett Dreher és Ászok is szerepel a listán, de csak az előbbi kettőből ittam, természetesen.

A második félidő elég feszült hangulatban kezdődött, ez a lelátói beszólásokon is meglátszott. Ezt csak fokozta, amikor a bíró a második sárgája után felmutatta a pirosat is egy vendégjátékosnak, majd kiderült, hogy egy másik THSE-játékosnak kellett volna sárgát adnia, így nem állt ki senki.

Miután közölték egy bácsival, hogy a partjelző szólt a bírónak, és ezért nem állítottak ki senkit, csak ennyit mondott:

a partjelzőnek a k888va anyját!"

Közben egyre inkább befelhősödött, világítás hiányában már-már félhomály volt. A BKV kapusa ki is kiabált oldalra az 56. percben, hogy normális-e, hogy nem lát...

Spori, nem rólad szól ez a sportág!"

— jegyezte meg valaki nem sokkal később, ezután pedig minden idők egyik best of beszólását volt szerencsém hallani.

Bíró sporttárs, b888szd szájba a k888va anyádat! Ha lehet ilyet mondani..."

Csak ilyet lehet"

— mondta neki egy másik szurkoló, majd hozzátette:

a jó alacsony k888va anyádat b888szd szájba, azt."

A kedélyek akkor csillapodtak le, amikor 62. és a 70. percben is betalált a BKV, ezzel lényegében el is döntötték a meccset.

Az utolsó húsz percben kiegyenlített játék zajlott, közben pedig szép lassan lement a nap, a vége 3—1 maradt.

Jó játékot hozott ez a találkozó is, másnap a Vác–Győr (2—0) NB II-es összecsapáson meg is állapítottam, hogy akár ez, akár a múlt heti Kerület–Pápa jobb színvonalat hozott, nincs tehát nagy különbség az NB II és az NB III között.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére