Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elképesztõ küzdelem árán, de kiejtették a belgák Brazíliát!

Forisek Ádám

2018.07.06. 21:59

Káprázatos mérkõzést játszott Brazília Belgiummal, tele támadással, kontrával és helyzetekkel. Hosszas és izgalmakkal teli csata után dõlt csak el, ki lesz Franciaország ellenfele az elõdöntõben!

Brazília és Belgium negyeddöntőjével folytatódott a vébé menetrendje. Belgium csak úgy szórta a gólokat eddig a vébén, Brazília viszont mindössze egyetlen egy gólt kapott  mérkőzései során, úgyhogy igen nagy várakozás előzte meg a meccset.

Nem kellett sokat várni az első kapura lövésre, De Bruyne lőtt egyet 24 méterről, de gól azért a 2. percben még nem született.

Remek helyzetek következtek a 7. percben: Thiago Silva kis híján megszerezte a brazil vezetést, de kapufát ért a csúsztatása, majd szinte rögtön ezután következett egy belga kontra: Hazard lőtt a 16-osról, bele a védőbe. A kipattanóra Chadli csapott le, aki azonban fölé lőtte a labdát.

A második brazil helyzet a 11. percben érkezett, de Paulinho satnyán rúgta meg a labdát. Rögtön a következő percben következett egy szépen felépített belga támadás, De Bruyne rúgása csak egy szögletre volt elég, ami azonban meghozta a vezetést a belgáknak: Fernandinho fejelte szerencsétlenül a labdát a saját kapujába. A rengeteg brazil helyzet ellenére a 13. percben egy öngóllal Belgium szerezte meg a vezetést.

A 19. percben Coutinho lövését hárította Courtois, a 21. percben pedig nagyon szép játékkal támadott De Bruyne és Hazard, de eredménytelenül.

De Bruyne hatalmas lövéssel szerezte meg a második gólt a belgáknak egy Lukaku által indított kontrából. 16 méterről küldte rá irgalmatlanul, és be is talált a jobb sarokba a lövés. A 31. percben tehát az állás: 2-0 Belgium javára.

A 35. percben G. Jesusnak nagyon tiszta helyzete volt, simán befejelhette volna a szépítő találatot, de a brazil gól elmaradt. Szinte rögtön ezután Coutinho szépen tekert labdáját védte Courtois, nagyon keményen támadták a brazilok a belgák kapuját.

Nem pihenhetett azonban a brazil kapus sem, nagyon jó helyzetből, a tizenhatos bal sarkáról jöhetett szabadrúgással Belgium a 41. percben, De Bruyne próbálkozott egy léc alá tartó lövéssel.

Mindent összevetve rendkívül pörgős és eseménydús volt az első félidő, kitartó brazil nyomásgyakorlással, és rengeteg életveszélyes belga kontrával.

A második félidő első perceiben kiosztották a meccs első sárga lapját Alderweireldnek, aki szabálytalanul lépett oda Paulinhónak. A második félidőben nagyon hátraszorult Belgium a saját térfelére, ellentmondást nem tűrően gyakoroltak nyomást a brazilok a belga válogatottra.

Az 55. percben videóbírói elemzésre volt szükség, Gabriel Jesus cselezte be magát a tizenhatoson belül, elesett. Végül nem ítéltek büntetőt a brazilok javára.

A második félidő első klasszikus belga ellentámadását a 61. percben láthattuk, de Hazard végül mellé lőtt. Hiába birtokolta egyébként nagyrészt a brazil válogatott a labdát a félidőben, a két kapott gól összezavarhatta őket, mert egyszerűen nem mertek kapura rúgni.

Meunier kapott egy sárgát a 70. percben, így ő kihagyja az elődöntőt. Ezután nem sokkal Douglas Costa próbálkozott meg egy nem túl erős lövéssel 22 méterről, ezt a belga kapus könnyen elkapta.

Negyed órával a vége előtt végül szépített Brazília. Coutinho beívelése után a csereként beálló Renato Augusto szépített egy fejessel. Ami már csak azért is váratlan, mert eddig remekül összezárt a belga védelem. A 76. percben 2-1-re szépít Brazília. A 79. percben majdnem duplázott Augusto, óriási hézagot hagyott a belga védelem középen, de mellé lőtte a brazil.

A következő veszélyes helyzet a 83. percben következett, de Coutinho valami elképesztően szerencsétlenül találta el a labdát. A 94. percben volt még egy nagy brazil helyzet, a jobb felsőbe szánt lövést védte Courtois, éppen csak az ujja végével.

Végül azonban 5 perc hosszabbítás után kiejtették Brazíliát a belgák, így ők mehetnek az elődöntőbe, Franciaországgal megküzdeni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére