Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Davis-kupa: salakba döngöltük Izraelt, 2-0 ide!

888.hu

2016.03.04. 21:46

A tenisz Davis-kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának elsõ fordulójában csodát tettek a magyar teniszezõk. Nagy Péter és Fucsovics Márton is megverte ellenfelét, így az elsõ nap után 2-0-ra vezetünk Izrael ellen. Már csak egy meccset kell behúzni a továbbjutáshoz a mûjégpályánál felállított pavilonban.

Bevallom, komoly kétségekkel vártam ezt az összecsapást és abban reménykedtem, hogy az ötből legalább egy meccset nyerjünk. Erre tessék: tökéletesen rám cáfoltak a szövetségi kapitány,  Kuhárszky Zoltán legényei, és a pénteki mérkőzéseket követően 2:0-ra vezetünk.

Az első mérkőzést Nagy Péter játszotta, aki a világranglista 612. helyén áll. Azzal a Dudi Selával kellett megmérkőznie, aki jelenleg a 89., de pár évvel ezelőtt a 29. legjobb is volt a világon. Erre mondják, hogy országos - de inkább világszinten - kettes. A fogadóirodák is annyira tutira vették az összecsapást, hogy Sela győzelméért gyakorlatilag semmit sem fizettek... volna!

Mert elkezdődött a mérkőzés és Nagy Péter szinte az első poéntől lekezdte oktatni a nála 523 hellyel előrébb álló izraeli ellenfelét. Pontos volt, határozott, gyors és Sela nem találta az ellenszerét Nagy játékának. Alig telt el 57 perc a mérkőzésből és Nagy Péter 6:2, 6:3-ra vezetett. Aki ott volt és látta, nem hitt a szemének. Talán még maga Nagy Péter sem. Dudi Sela viszont biztosan nem, mert olykor értetlenkedő fejjel ténfergett a pályán.

A harmadik szettre viszont felébredt. Pontosan és erősebb volt a játéka, ezt már Nagy Péter nem tudta kezelni, az izraeli 6:4-gyel húzta be ezt is, majd a következő játszmát is.

Jöhetett az döntő, ötödik szett, amely előtt joggal aggódhattunk a mérkőzés folyamatát nézve. Röpke félóra alatt elintézte az utolsó szettet és Selát 6:1-gyel, előnyhöz juttatva az magyar válogatottat.

Az összecsapás után Nagy Péter fáradtan, de boldogan nyilatkozott:

888.hu: Fantasztikus volt, amit az első két szettben műveltél! Számítottál arra, hogy egy jóval magasabban rangsorolt teniszező ellen ennyire jól fogsz játszani?

Nagy Péter: Minden összejött az első két szettben, jöttek a szervák és pontosan, hosszan tudtam játszani. Azt tudni kell, hogy Sela inkább keménypályás játékos és ezért a szerváimat mindig úgy próbálta fogadni, hogy bent állt a pályán. Amikor két lépést visszament, akkor már jóval nehezebb volt ellene.

888.hu: 6:2, 6:3, aztán 4:4. Mi történt? Elbizonytalanodtál?

Nagy Péter: Nem. Inkább csak arról volt szó, hogy elment a szervám és nagyon lerövidült a játékom. Sela ezt nagyon jól kihasználta és ezért tudott feljönni.

888.hu: Ezek után milyen változás történt az utolsó szettben?

Nagy Péter: Egyszerűen visszajött a szervám és már jobban tudtam irányítani a játékot!

888.hu: Ennyi volt a titok? A jó szerva?

Nagy Péter: Nyilván nem csak ennyi, de ez mindenképpen döntő tényező volt.

Nagy Péter mérkőzése után Kuhárszky Zoltán is elégedett volt:

888.hu: Számított arra, hogy Péter megnyerheti ezt a mérkőzést?

Kuhárszky Zoltán: Egy-egy mérkőzéshez eleve úgy állunk hozzá, hogy reménykedünk. Az egyértelmű volt, hogy nem Péter a meccs esélyese, de abban szinte biztos voltam, hogy megszoríthatja,

888.hu: A megszorítás inkább csak tisztes helytállás, de nem kifejezetten győzelem!

Kuhárszky Zoltán: Ez így van, de 2-0 után már több volt bennem, mint remény. Akkor már kezdtem elhinni, hogy megnyerheti.

888.hu: Jól éreztem, hogy szinte az egész összecsapáson kivárásra játszott?

Kuhárszky Zoltán: Ez az ő stílusa! Neki még nincs meg az a játéka, amivel leütheti a pályáról az ellenfelet, ezért inkább fejjel játszik.

888.hu: Feltételezem, hogy pályafutása alatt nem sok ötszettes mérkőzést játszott. Nem tartott attól, hogy elfárad?

Kuhárszky Zoltán: Egyáltalán nem. Ez is része a játékának.

"Péternek elképesztő a kondija, Minél hosszabb egy mérkőzés, annál nyugodtabb vagyok, hogy megnyerheti. Ez most is bejött."

Egy ilyen találkozó után már elhittük, hogy Fucsovics Márton (203.) számára nem okozhat gondot Amir Weintraub (197.) legyőzése. Meg kell említenem, hogy a közönség nagy segítség volt Nagy Péter számára, akinek a győzelme szinte megduplázta a kilátogatók hangját.

Nem is csalódtunk első számú teniszezőnkben! Fucsovics iskolajátékot produkált.

Két nagyon erős teniszező játszott egymással, ennek a meccsnek teljesen más volt a képe, mint az elsőnek. Ott inkább a finesz volt előtérben, itt egyértelműen az erő! De míg az izraeli képtelen volt ezt mással fűszerezni, addig Fucsovics lubickolt a salakon és csodálatos pontokat gyártott egymásután. Az első 2 szettet 6:4, 6:2-vel húzta be, egészen magabiztos teniszezéssel. Weintraub a harmadik játszmára picit összeszedte magát, de ez csak annyira volt elég, hogy megszorítsa Mártont, de egy pillanatig nem forgott veszélyben ez a szett sem. Fucsovics végül 6:4, 6:2, 7:5-re verte Amir Weintraubot, ezzel a magyar válogatott 2:0.ra vezet az első két egyest követően.

 

 Davis-kupa euro-afrikai zóna I-es csoport:

Magyarország - Izrael 2:0:

Nagy Péter - Dudi Sela 3:2 (6:2, 6.3, 4:6, 4:6, 6:1)

Fucsovics Márton - Amir Weintraub 3.0 (6:4, 6.2, 7.5)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére