Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az USA bojkottálná a riói olimpiát

Bertha László

2016.02.08. 15:38

A Dél-Amerikában terjedõ Zika-vírus miatt félti sportolóit az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága (USOC).

A riói olimpiára készülő versenyzőknek azt ajánlja a szervezet, hogy az egészségükre való tekintettel fontolják meg, hogy el akarnak-e utazni az augusztusi eseményre. Az USA vívószövetségének elnöke, Donald Anthony ugyancsak azt tanácsolta, hogy ha a sportolóiknak bármilyen kétségei támadnak, akkor inkább ne menjenek el az ötkarikás játékokra. A lovassport-szövetség igazgatója mindehhez annyit tett hozzá, hogy az USOC a versenyzőkre és a stábtagokra bízza a döntést a 2016-os olimpiai részvétellel kapcsolatban.

Az amerikaiak nyerték a legtöbb érmet a 2012-es londoni olimpián, így távolmaradásuk komoly csapást jelentene a játékok sikerességének szempontjából.

Az Egészségügyi Világszervezet a múlt héten globális egészségügyi vészhelyzetet hirdetett. A WHO előrejelzései szerint az idei évben 4 millióra emelkedhet a Zika-vírus által megfertőzöttek száma az amerikai kontinensen. Az olimpiai szervezők ugyanakkor korábban jelezték, hogy a játékok időpontja a helyi télre esik, a hűvösebb éghajlat pedig jelentősen csökkenti majd a vírust terjesztő szúnyogok számát.

A helyzet súlyossága miatt az Egyesült Államok elnöke, Barack Obama 1,8 milliárd dolláros alapot kíván létrehozni a vírus megfékezéséért, ehhez azonban még a kongresszus támogatása is szükséges.

(Reuters, Bloomberg)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére