Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az év legfontosabb meccse jön a Fradi számára

Pörge Béla

2019.07.17. 14:30

Ha este a Ferencváros kiejti a Ludogorec Razgrad együttesét, akkor az évek óta üldözött cél küszöbén találhatja magát.

Szerdán 19:30-kor – helyi idő szerint 20:30-kor – kezdődik a Ludogorec–FTC BL-selejtező visszavágója. Mint ismert, az első meccsen a magyar bajnok 2–1-re győzött hazai pályán, ezzel előnybe került a papíron esélyesebb bolgár csapattal szemben.

A Ferencvárosnál évek óta a jó nemzetközi kupaszereplés a cél, nevezetesen az, hogy legalább az El-csoportkört elérje a klub. Az utóbbi években ennek a közelében sem jártak a zöld-fehérek, most viszont elérhető közelségbe kerülhet ez a cél: ha sikerül megőrizni az előnyt a Ludogorec ellen, akkor a következő körben a máltai bajnok, a Valletta vár a Fradira. Ez talán nem egy megoldhatatlan feladat – bár magyarként a fociban semmit sem szabad elkiabálni –, utána pedig csak egy nyert párharc kell a Fradinak az El-csoportkörhöz.

Nagyon fontos lépés tehát ez a bulgáriai meccs, bár ha kiesik az FTC, akkor is folytathatja a nemzetközi szereplését, ráadásul a nem túl veretes izlandi Valur ellen. Viszont az El-ben a Valur után kell még egy párharc a Fradinak, hogy odáig jusson, ahová akkor esne ki a BL-ből, ha a Ludogorecet és a Vallettát is kiejti. Magyarul sokkal könnyebb feladat lenne az egyik csoportkör kivívása, ha ma este továbbjutna az FTC.

De mik az esélyek?

Szergej Rebrov, a Fradi mestere egy örök igazsággal nyitott a sajtótájékoztatón: szerinte 50-50 százalék az esély a továbbjutásra. Rebrov mellett Dibusz is azt emelte ki, hogy türelmesen, taktikusan kell játszania az FTC-nek. A legfontosabb valóban az, hogy ne kapjon gólt a magyar bajnok, hiszen akkor biztos a továbbjutása. Másrészről nem is kell kitámadnia a Fradinak, mert egy lőtt góllal már nagyon jól állnának, az pedig szinte mindegy, mikor szerzik azt a gólt, egészen addig, amíg a Ludogorec nem lő legalább hármat.

A bolgárok támadójátéka a budapesti meccshez képest annyival mindenképpen jobb lesz, hogy pályára léphet a Ludogorec magyar származású nagyváradi csatára, a román válogatott Claudiu Keserű.

A fogadóirodák 1,6 körüli oddsokat adnak a Ludogorec győzelmére, a továbbjutására pedig 1,9 körüli a szorzó. Érdekesség, hogy az FTC továbbjutására szinte ugyanakkora esélyt látnak, 1,8-1,9 körül mozog erre az odds. Kiélezett párharcot vár tehát tulajdonképpen mindenki.

Csak a rend kedvéért: a Fradi 2–1-es hazai győzelme azt jelenti, hogy a magyar bajnok továbbjut, ha nyer vagy ha döntetlent ér el, továbbá akkor is, ha egynél több gólt lő és csak egygólos különbséggel kap ki. A Ludogorec továbbjut, ha 1–0-ra győz, vagy ha egynél nagyobb különbséggel győzi le az FTC-t.

A mérkőzést élőben közvetíti az M4. Hajrá, magyarok!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére