Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Hősök terén kezdődik a cselgáncs-világbajnokság

Jánosy Károly

2021.05.26. 17:30

A vizes Eb után újabb nagy nemzetközi viadalnak ad otthont Budapest, vasárnap kezdődik a Papp László Sportarénában a cselgáncsozók világbajnoksága. Legutóbb négy éve látta vendégül a magyar főváros a világ legjobbjait.

 

A vb-program tulajdonképpen már ma este megkezdődik, 21 és 23 óra között rövid sétára várják a sportág barátait a dzsúdó fényeivel megvilágított Hősök terén. A szervezők némi meglepetéssel vegyes büszkeséggel vették tudomásul, hogy a járvány miatti rendhagyó versenyre többen neveztek – 134 ország több mint hétszáz sportolója –, mint a 2017-es vb-re. Igaz, ezzel a viadallal zárul a sportág olimpiai kvalifikációs ciklusa, így elég nagy a tét. A mieinknek is, mert

jelen állás szerint hét cselgáncsozó képviselheti a magyar színeket a tokiói játékokon, ám ez pozitív és negatív irányban egyaránt változhat.

A vb-n a sportaréna egyharmadát foglalhatják el a nézők, természetesen a legszigorúbb járványügyi előírások figyelembevételével. A dzsúdósok pedig az úszó Eb-n megszokott szigorúan zárt buborékban fognak élni és versenyezni. Annál is inkább, mert több versenyző olyan országból érkezett, ahol korántsem olyan jó a pandémiás helyzet, mint nálunk.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére