Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kamuvideó: Korózs a forró vizes vödröt rántotta a fejére

Horváth K. József

2020.06.11. 14:40

A szoci vezérkar jóváhagyta a kamuvideót. Ezért aztán tartanak ugyan belső vizsgálatot, de a döntés megszületett: Korózs nem mond le.

Úgy fest, a szoci politikusok szíves örömest nyúlnak a vizesvödörhöz.

Falus Ferenc anno hideg vizet zúdított a fejére, hogy nagyobb sikere legyen a főpolgármester-választási kampányban. Máig röhögök rajta, ha eszembe jut, hogy ott áll csurom vizesen, szánalomra méltó bárgyúsággal a kamerába bámulva, de nyilván hevesen dobogó szívvel, hogy most aztán megfogta az Isten lábát. Aztán kiderült, hogy mégse, s jobbnak látta csöndben visszavonulni. Korózs Lajos pedig a forró vizes vödröt rántotta magára azzal a kamuvideóval, amelynek valótlan tartalmával tudatosan okozott riadalmat az emberekben és szándékosan rombolta az egészségügybe vetett bizalmat.

Mindezt miért? Olcsó politikai haszonszerzés céljából, hogy az emberekben elégedetlenséget gerjesszen az amúgy a járványban kiemelkedő teljesítményt nyújtó kormánnyal szemben.

Hiszen ki ne gondolkozott volna el azon, amit ez magát negyvenhárom éve hivatásos mentőtisztnek kiadó Németh Athina elmondott, aki Korózs szavai szerint olyan nagyszerű asszony, hogy még a hospice-munkából is kivette a részét? Ki ne döbbent volna meg azon, hogy a járvány miatti ágyfelszabadítások nyomán hazaküldött betegek közül elmondása szerint tízből kilenc meghalt?

Nyilvánvaló, hogy a felvételt készítő Korózsnak kellett szavatolnia a „szakember” hitelességét. De amikor kiderült, hogy a nő sohasem dolgozott az Országos Mentőszolgálatnál, sőt annál a magánszolgálatnál sem, amelyet második lépcsőben Németh Athina megjelölt, akkor már billegett a zubogó vízzel teli vödör a tűzhelyen. Az innentől fogva inkább szélhámosnak, mint önzetlen önkéntesnek tekinthető riportalany disznóságát csak fokozta, hogy Korózs az Országos Mentőszolgálat hátterével erősítette a videó igaznak beállított üzenetét. Sőt a háttérben még OMSZ-es logóval elgördülő mentőautó látványa is a történet keltette döbbenetet volt hivatott erősíteni.

Milyen érdekes, hogy Németh Athina szinte szó szerinti sztorijával Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke már áprilisban házalt a parlament plenáris ülésén, sőt érvelt vele az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának ülésén is, amelynek elnöke véletlenül éppen Korózs Lajos. Ha már saját sztorival képtelen volt előrukkolni, noha állítólag az MSZP-hez számos közvetlen bejelentés is érkezett hasonló esetekről, Korózsnak akkor is bőven lett volna ideje ezt a nőt leinformálni, történeteit körbejárni, előéletét megvizsgálni. De nem tette. Helyette dörzsölte a tenyerét, hogy milyen ragyogó piros pontot fog ezzel a mutatvánnyal pártjában bezsebelni. Nyilván azt gondolta, hogy nekik, szociknak, liberálisoknak – diplomás kommunistáknak – ezt is szabad.

Szerencsére az OMSZ és magán mentőszolgálat hamar lebuktatta ezt az övön aluli manipulációt, az ország közvéleményének aljas becsapását. Elhatárolódó közleményeik rideg tényszerűsége, illetve az, hogy a lelepleződés után azonnal eltávolították az MSZP oldaláról a tudatosan valótlan tartalmú videót, akár a malac és a farkas konfliktusának segélykiáltását is felidézhette: „Forró vizet a kopaszra!”.

Korózs persze erős politikai nyomásra nagy nehezen bocsánatot kért, jellemző módon minden felelősséget a hiteltelenné vált nőre hárítva, amúgy szoci módon menekülve a felelősség elől, ahonnan nem lehet. Ezért a bocsánatkérés mellett a lemondásnak is nagyon itt lenne az ideje. Hiába tart belső vizsgálatot ugyanis az ügyben az MSZP, a döntést már meghozták. Korózs Lajosnak nem kell lemondania. Miért is kéne, ha a videó közzétételét Tóth Bertalan pártelnök, Molnár Zsolt és Nyakó István hagyta jóvá, elkészítésében pedig Ujhelyi István asszisztense működött közre. Abcúg MSZP-vezetés? Dehogy, inkább maradjon a bandában Korózs Lajos is.

Egyébként nem csoda, hogy Korózs Lajos kapva kapott Németh Athina hamis sztoriján. Ugyanis csekély a valószínűsége annak, hogy oly sokan keresték meg a pártot hasonló történetekkel, mint ahogy híresztelik. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa ugyanis elmondta, hogy „egyetlen beteg vagy annak hozzátartozója sem fordult a hivatalhoz azzal, hogy bár állapota ezt nem indokolta volna, mégis hazaküldték. Eddig kizárólag személyükben nem érintettek – országgyűlési képviselők, különböző szervezetek vagy aktivista magánszemélyek kerestek meg”– hangsúlyozta az ombudsman.

Egyébként Korózsnak nem ez volt az első esete, amikor szembement a törvényes renddel. 2014 novemberében közveszéllyel fenyegetés bűncselekményének gyanújával tettek büntetőfeljelentést ellene, mert korábban a parlamentben a magánnyugdíjpénztárakkal kapcsolatos vitában ezt mondta: „Ez a 60 ezer ember a legelszántabb, (Banai Péter) államtitkár úr, ha visszamegy a minisztériumba, szóljon Varga (Mihály nemzetgazdasági) miniszter úrnak, hogy kezdjen el pakolni. Ez a 60 ezer ember fel fogja gyújtani a minisztériumot.”

Az már csak hab a tortán, hogy Korózs Kossuth javaslatára a Batthyány-kormány hadügyminiszterévé lett Mészáros Lázárnak anyai ági leszármazója.

Ezek után mondja valaki, hogy az alma nem esik messze a fájától!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére