Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hollandia megbukott jogállamiságból, de az ellenzék itthon falaz neki

Horváth K. József

2020.11.27. 07:00

A négy fukar EU-tagállam, köztük Hollandia teljes gőzzel mesterkedik Magyarország ellen. A magyar ellenzék pedig falaz nekik. Megnézzük, hogyan.

Ránk akarják húzni a vizes lepedőt, bűnbaknak kiáltva ki bennünket a dél-európai tagállamok előtt, mondván, az EU azért nem tud megállapodni a hétéves költségvetésről és a helyreállítási alapról, mert Magyarország és Lengyelország szerintük nem felel meg a definiálhatatlan jogállamisági kritériumoknak, és gonoszul vétóval hátráltatja a megállapodást. Akkor, amikor pontosan tudják, hogy Magyarországnak nincs jogállamiság-deficitje, csak azért akarják ránk fogni, mert nem engedjük be a migránsokat.

Erre mit piszkít a kutya a közös asztalra?

Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-bejegyzéséből tudjuk, Hollandiának már papírja is van róla, hogy nem független az ügyészsége. Az Európai Unió Bírósága ugyanis megerősítette (C-510/19), hogy Hollandiában az ügyészeket a végrehajtó hatalom konkrét ügyekben utasíthatja, ezért függetlenség hiányában nem tekinthetők „igazságügyi hatóságnak”. Azaz jogállamnak.

A bírói döntés valamivel korábban születhetett meg annál, amikor az Európai Parlamentben éppen Magyarország vérét szívták jogállamiságügyben a Cseh Katkával, Donát Annával, Ujhelyi Pistivel, Dobrev Klárával harcba indult liberális, szocialista és zöld, hazánkkal és a valósággal egyaránt ellenséges képviselők.

Ránk kennék azt a fekete szószt, amit valójában Hollandia és más tagállam érdemelne meg, de nagyon. Hollandiában ugyanis alkotmánybíróság egyáltalán nem működik, a holland alkotmány pedig kifejezetten tiltja, hogy a bírák alkotmányjogi szempontból vizsgálják a törvényeket. Ránk ilyet még véletlenül sem tudnak mondani. Ahogy az ügyészségünkről sem állíthatja senki azt, amit most a hollandról megállapított az Európai Unió Bírósága. Most tehát már papírt kaptak arról, hogy nem függetlenek. Ilyen papírja Magyarországnak nincs, hiába „poltpétereznek” szakmányban a baloldalon meg Brüsszelben.

Az uniós kettős mérce legnagyobb bajnokai azonban ennek ellenére fülük botját sem mozdítják, hogy Hollandiát a jogállamiság ügyében a szőnyeg szélére állítsák. Bezzeg Magyarországgal szemben verik az asztalt, s még ők vannak megsértődve, ha hazánk a lengyelekkel együtt a lisszaboni szerződésre hivatkozva vétót emel.

Az ügy kapcsán a magyar ellenzék kollaboráns magatartására gondolva jutott eszembe egy szépséges idézet az Antigonéból, Szophoklész talán megbocsátja, hogy picit módosítottam gyönyörű sorait: „Sok van, mi csodálatos, de az [kommunista] embernél nincs semmi csodálatosabb.”

Nincs bizony. A Brüsszelben vitézkedő nemzetellenes neomarxista társaságról már megemlékeztünk. Most pedig gyorsan fussunk végig azon, hogy az Európai Unió Bíróságának hollandokkal szembeni bejelentése után mivel foglalkoztak a liberális pártvezérek aktuális Facebook-bejegyzéseikben.

Gyurcsány Ferenc azon lelkendezett, hogy a Demokratikus Koalíciónak még soha nem volt annyi szavazója, mint napjainkban van.

Felesége őnagysága, Dobrev asszony azon az általa képmutatásnak nevezett tényen háborgott közösségi oldalán, hogy a fideszes EP-képviselők megszavaztak egy olyan jelentést, amely elítéli a független médiát elhallgattató kormányokat. Azt sugallva ezzel, hogy Magyarország is ilyen, közben egy frászt.

Szabó Tímea meg azért sóhajtozik, hogy szerinte egyetlen jogszabályi kötelezettsége lett volna a kormánynak a választási törvénnyel kapcsolatban: létrehozni Pest megyében egy újabb egyéni választókörzetet. Mégsem teszi meg, mert az szerinte jó lenne az ellenzéknek.

Mind közül az egyik legszebb Tóth Bertalan posztja, aki ahelyett, hogy elítélné Hollandiát a kormány által utasítható ügyészsége miatt, tudják, miről írt? Hogy Gurmai Zitának, az MSZP alelnökének cikke jelent meg a Népszava Online-on. Szem nem marad szárazon. A röhögéstől.

Az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes pedig azon méltatlankodik, hogy Volner János pártja nevében módosító indítványt adott be a választási törvényhez, amelynek elfogadása esetén több olyan választási körzet jöhet létre, ahol felborul az „egy az egy” elleni felállás, ami rontja az ellenzék esélyeit.

A momentumos Fekete-Győr András Orbán Viktor Soros Györgynek írt válaszcikkével foglalkozik, amelyet nem jelentetett meg az eredeti írást közlő lap.

Karácsony Gergely pedig a demokrata ellenzéki szövetség pártjainak hétpontos intézkedési tervéről értekezett a nők elleni erőszak megszüntetésére.

Ha valaki széles jókedvében eddig még nem esett le a székről, akkor olvassa el végezetül Schmuck Erzsébet slusszpoénját. Az LMP-társelnök ugyanis megköszönte szépen mindenkinek, aki gondolt rá, és boldog névnapot kívánt.

Hollandiáról egy kukkot sem szólnak.

Ugye, mennyire igaz Szophoklész állítása, hogy a kommunista embernél nincs csodálatosabb? Vagy nem?

Igaz, például Szolzsenyicinnek is nagyon más a véleménye róluk…

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére