Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gál Kinga: az Európai Bizottság sokadjára hagyja cserben a hagyományos nemzeti kisebbségeket

888 - MTI

2021.01.18. 20:20

Felháborító hogy a testület nem hajlandó semmilyen nemzeti kisebbségvédelmi jogszabályt alkotni annak ellenére, hogy a Minority Safepack európai kezdeményezést közel másfél millió polgár támogatta – olvasható a Fidesz-KDNP uniós parlamenti delegációjának elnökének hétfői az MTI-hez eljuttatott sajtónyilatkozatában.

 

A politikus szerint a bizottság nem vette komolyan a kezdeményezést – amelynek célja, hogy a nemzeti, etnikai és nyelvi kisebbségvédelem bizonyos területei az európai uniós jog részei legyenek – annak ellenére, sem hogy hitelessége és polgárainak bizalma forog kockán.

Számtalanszor halljuk Vera Jourová biztost a jogállamiságról, emberközeli unióról beszélni. Azonban amikor ez végre megvalósíthatóvá válna, a bizottság kihátrál, polgárainak védelme pedig üres beszéd marad”

- hangsúlyozta.

Rámutatott, hogy

»Európa csak akkor maradhat igazán erős, ha erős identitással rendelkező erős nemzetek alkotják«.

Hozzátette, hogy az európai kulturális örökség védelmének hiánya és feladása az európai identitás védelmének hiányát és feladását eredményezi„.

Gál Kinga tájékoztatott, hogy az Európai Parlament Kisebbségi Munkacsoportjának vezetősége nevében – számos képviselő támogatásával – levelet intéz az üggyel kapcsoltban az Európai Bizottság elnökéhez és alelnökéhez.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére