Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Palóc André: a Fidesz akár 14 mandátumot is bezsebelhet

Tóth Dalma

2019.05.26. 15:28

Palóc Andrét, a Századvég elemzőjét kérdeztük a magas részvételi adatokról.

888.hu: Délután 1-ig a szavazásra jogosultak 24 százaléka vett részt az EP-választáson, ez az arány öt évvel ezelőtt 15,9 százalék volt. Lehetett erre számítani? Kinek kedvez ez?

Palóc André: A délután 1 órai adatok szerint a választásra jogosultak 24,01 százaléka jelent meg a szavazófülkéknél, ami másfélszer nagyobb arányt jelent, mint a legutóbbi, 2014-es EP-választáson 1 órakor tapasztalható 15,9 százalékos részvételi részadat. Amennyiben folytatódik ez a trend, akkor az öt évvel korábbinál határozottan magasabb lesz a részvételi arány a magyar EP-választáson. A legtöbb előzetes becslés alapján a múltkorinál magasabb részvételre lehetett számítani az idei európai parlamenti választáson itthon, kérdés, hogy kitart-e ez a választói lelkesedés a délután folyamán is, illetve ha igen, mekkora mértékben. Egy magasabb, 30 százalék fölötti részvételi arány várhatóan a kormánypártoknak kedvezne, amelyek így akár 14 mandátumra is számíthatnának az Európai Parlamentben. A Fidesz-KDNP esélyei azért is tűnnek jónak akár a 14 mandátumra, mert a hagyományosan jobboldali országrészeken aktívabbak a választók. Továbbá fontos hozzátenni,

a Fidesz-KDNP beszélt egyedül nyíltan arról, hogy a keresztény civilizáció és kultúra, valamint Európa jövője a tét az idei EP-választáson.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére