Címke: gasztronómia
Vulkánok, foci, szép lányok, tündérek és manók – a teljesség igénye nélkül összegyűjtöttük, hogy mit érdemes tudnod Izlandról a ma esti Magyarország–Izland Eb-selejtező előtt.
A „Főzz Fideszessel!” következő epizódjában Ifj. Lomnici Zoltán veszi elő a fakanalat.
A jövõ hét az olasz gasztronómia jegyében telik majd
Kóstolókkal, szemináriummal, szakmai találkozókkal és gasztrokulturális programokkal népszerûsíti a mediterrán étrendet november 19. és 25. között Magyarországon is az idei Olasz Gasztronómiai Világhét.
Újranyit a Kispipa, régi idõk legendás étterme
Újra kinyit Seress Rezsõnek, a világhírû Szomorú vasárnap címû dal zeneszerzõjének törzshelye. Az erzsébetvárosi Akácfa utcában található Kispipa étteremben az október 25-i megnyitón Szakcsi Lakatos Béla és Müller Péter Sziámi duója idézi meg Seress Rezsõt.
Óriási siker a magyar pavilon a torinói ízfesztiválon
Hatalmas érdeklõdés fogadta Magyarország standját és az ott kiállított minõségi termékeket a Slow Food mozgalom gasztronómiai örökség megõrzésének szentelt nemzetközi fesztiválján Torinóban - írja az MTI.
Megnyílt a Magyar Ízek Utcája
Megnyílt a Magyar Ízek Utcája szombat délelõtt. A Szent István-napi ünnepségek részeként a háromnapos gasztronómiai eseményt a Budai alsó rakpart Várkert Bazár elõtti részén rendezik. Idén a fûszereké a fõszerep, és meg lehet kóstolni Magyarország tortáját, valamint a Szent István-napi kenyérverseny gyõztes cipóit is.
Hétvégén rajtol a halászlé szerelmeseinek legkedveltebb eseménye
Közel 1500 bográcsban mintegy tíz tonna halból készül halászlé a csütörtökön kezdõdõ Bajai Halfõzõ Fesztiválon.
Elkezdõdött Budapest legfinomabb fesztiválja
Nemzetközi sztárséfek, a hazai gasztronómia legjobb éttermei, cukrászdái és pincészetei, valamint számos program vár a Gourmet Fesztivál látogatóira csütörtöktõl vasárnapig a Millenáris parkban. A rendezvény fõ témái idén a gombóc, a kaviár és a pezsgõ.
Magyar gasztroatyaúristen: további adócsökkentésre van szükség a vendéglátásban
Csütörtökön a Századvég Gazdaságkutató Zrt. konferenciasorozatán jártunk, ahol a turizmus témájában több elõadóval beszélgettünk. Zsidai Zoltán Roy közgazdásszal, gasztro szakemberrel az adócsökkentésrõl, a hazai vendéglátóipar és a gasztronómia elõtt álló kihívásokról beszélgettünk.