Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: 1956-os emlékév

Kész csoda, hogy kilenc aranyat szereztek a magyarok az 1956-os olimpián

Kész csoda, hogy a körülmények ellenére kilenc aranyérmet szereztek a magyarok az 1956-os melbourne-i olimpián - mondta Hencsei Pál sporttörténész.

Felvonták a nemzeti lobogót az Országház elõtt

Katonai tiszteletadás mellett, Áder János köztársasági elnök és Kövér László, az Országgyûlés elnökének jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulóján hétfõ reggel az Országház elõtt, a Kossuth Lajos téren.

Mindszenty emléktáblát avattak Rómában

Hatvan évvel a magyar forradalom és szabadságharc után Magyarország valóban szabad és keresztény - mondta Habsburg-Lotharingiai Mihály a Mindszenty-alapítvány elnöke, a Mindszenty József egykori római címtemplomában elhelyezett emléktábla felavatásán a magyarok nemzeti templomaként ismert római Santo Stefano Rotondo bazilikában pénteken.

Schmidt Mária üzenete a baloldalnak: "Nem Nagy Imre az igazi hõs"

1956 olyan történelmi pillanat, amikor a nemzet egyszerre döntött úgy, hogy elég volt - mondja Schmidt Mária a Heti Válasznak adott interjújában. Az 1956-os emlékév kormánybiztosa arról is beszél, hogy miért nem lehet Nagy Imrét az 56-os forradalom és szabadságharc igazi hõsének tekinteni. A történész véleményét különösen aktuálissá teszi, hogy az MSZP és a DK idén október 23-án csak Nagy Imrérõl emlékezett meg.

Vissza az oldal tetejére