Feltalálták a szuperegészséges sört, ami még finom is
2017.07.31. 14:39
A 23 éves élelmiszermérnök, Alcine Chan egy éven át dolgozott a recepten, amely malátát, alkoholt, komlót és a Lactobacilus paracasei L26 probiotikus baktérium törzsét tartalmazza.
A fő összetevők közül a komló az, amely megöli a probiotikumokat, ezért ki kellett találnunk valamit, hogy a baktériumok túléljék"
– magyarázta a kutató a Szingapúri Nemzeti Egyetem (NUS) laboratóriumában.
Chan, aki az egyetem utolsó évében tökéletesítette a bélflórabarát nedű receptjét, elmondta, hogy az általa naponta fogyasztott probiotikus joghurtok és tejes italok szolgáltak inspirációul számára a speciális sör elkészítéséhez.
Természetesen még nyilvánvalóan sokat kell várni arra, hogy elterjedjen a nemzetközi piacon a sör, ám a kutatók szabadalmaztatni akarják az egyelőre név nélküli folyékony kenyeret, és már vállalatokkal is felvették a kapcsolatot a termék forgalomba hozatalával kapcsolatban.
(MTI)