Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Apofisz nagyúr sírját mégsem sikerült megtalálni

888.hu

2018.07.20. 09:08

A teljesen érdektelen régészeti féltárásokat kutatók, úgy próbálják eladni a médiában, hogy elõtte szenzációs, egyedülálló, rejtélyes netán titokzatos leletnek állítják be. Így aztán rácuppan a nemzetközi média az adott feltárásra, és a médiamegjelenéssel ki is lesznek elégítve a szponzorok. Legutóbb, egy tök random egyiptomi sír feltárásán próbálták ki a fenti sémát.

Egyiptomban,  - ahol valljuk be, nem ritka, ha a kutatók sírokat, több ezer éves csontokat, köveket, csillagkapu-szerű tárgyakat és múmiákat ásnak ki - találtak egy "titokzatos", fekete gránitsírt.

Mivel senkit sem érdekelt a százezredik egyiptomi szarkofág feltárása, ezért a kutatók megpróbálták elhitetni, hogy itt valamelyik nagy, titokzatos, rég elfeledett király nyughelye van. Kezdetben azzal hitegették a népet, hogy Nagy Sándor sírjára bukkantak.

Lelkes laposföld-hívők kis közössége titkon abban reménykedett, hogy a régen elfeledett, titokzatos rendszerúr, Apofisz sírja kerül majd elő. Sajnos nekik is csalódniuk kellett.

Amikor felnyitották a kétezer éves, hatalmas, lepecsételt, fekete gránit szarkofágot Alexandriában, akkor döbbent rá az egész világ, hogy csak csontvázmaradványokat és szennyvizet találtak a szenzációhajhász régészek.

Azok a feltételezések tehát nem igazolódtak, hogy egy ősi uralkodó maradványai kerülnek elő. 

A 30 tonnás szarkofág talán egy gazdag családé lehetett, amely a ptolemaioszi korszakban élt"

– mondta Musztafa Vaziri, az egyiptomi régészeti tanács vezetője.

A régészeti minisztérium később közleményben jelentette be, hogy az első vizsgálatok arra utalnak, a csontmaradványok három harcosé lehettek. A leletet azonban további vizsgálatoknak vetik alá, hogy többet tudjanak meg róla.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére