Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nincs más eszköz a bevándorláspártiak kezében, csak a cenzúra

Nagy Gábor

2019.06.28. 18:18

Tizenhat hónappal az amerikai elnökválasztás előtt végérvényesen zuckerbergi útra léphet a Twitter. Véletlen? Aligha!

Új, cenzúrára hajazó eszközt, egy címkeszűrőt vezet be nemsokára a világ legismertebb és legnagyobb mikroblog-szolgáltató vállalata, a Twitter. A techóriás az új szűrő bevezetésétől azt várja,

hogy nehezebb lesz elérni a renitens politikusok gyűlölködő Twitter-bejegyzéseit.

Bár közleményében a mikroblog-szolgáltató nem említette meg Donald Trump nevét, az teljesen egyértelmű (főleg az időzítés miatt), hogy a szűrőt a fejlesztők az amerikai elnökre „szabták”. A jobboldali sajtó csütörtök óta már el is nevezte a legújabb, szólásszabadságot korlátozó eszközt Trump-szűrőnek. Egyébként a Twitter már korábban hozott intézkedéseket a szólásszabadság korlátozása érdekében. Több tízezer profilt, oldalt töröltek önkényesen politikai indokokra hivatkozva.

A Trump-szűrő most a renitensnek vélt tweetekhez való hozzáférést fogja korlátozni azzal, hogy egy figyelmeztető üzenetet fog küldeni a felhasználóknak: „Erre a tweetre a visszaélésekre vonatkozó szabályaink vonatkoznak, ugyanakkor közérdeknek tartjuk a hozzáférhetőségét”. Emellett a cenzorok által véleményesnek vélt tartalmakat a Twitter el fogja tüntetni a legolvasottabb tweetek közül, és még értesítést sem fognak kapni róla a felhasználók, hiába követték be az adott oldalt.

Teljesen egyértelmű: a bevándorláspárti konglomerátum kezében nincs más eszköz, csak a cenzúra. Csak így tudják megakadályozni, hogy a 2016-os amerikai elnökválasztás, vagyis Donald Trump győzelme megismétlődjön. A szólásszabadság korlátozása érdekében mindent megtesznek az olyan cégek, mint a Facebook, a Twitter vagy a Google. Az amerikai elnök is úgy véli, hogy az előbb említett techóriások elfogultak a bevándorláspárti politikai erők irányába, cenzúrájukkal csak azt akarják elérni, hogy kevesebb bevándorlásellenes tartalom jelenjen meg a felhasználók felületein.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére