Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kétszáz macska pusztult el egyszerre egy helyen

Tóth Dalma

2017.07.01. 18:41

A franciaországi Saint-Pierre-la-Mer egyik kerületében kétszáz elpusztult macskát találtak a helyi lakosok. Még a tapasztalt állatvédõket is meglepték a történtek.

A SAP nevű szervezet eleinte mérgezésre gyanakodott, mivel a helyiek azt mondták, hogy az állatok “kihánytak valami kéket, sokat nyávogtak, majd kimúltak” – írja az Euronews. Az állatvédők azt hitték, hogy valaki patkányméreggel, fáradt olajjal vagy marihuánával mérgezte meg a macskákat, ezért feljelentést tettek a rendőrségen. Két négylábút pedig elküldtek boncolásra.

Az eredményekből kiderült, hogy a cicák tömeges vírusfertőzés miatt pusztultak el. A vizsgált macskák kalicivírustól haltak meg. Azonban azt önkormányzat fenntartással kezeli a vírusfertőzés tényét, hiszen rendkívül furcsának találják, hogy a városnak csak egyetlen kerületét érintette a fertőzés.

A nyaralófaluban sok probléma akad a macskákkal. A települést télen csupán 1500-an lakják, de nyáron 50 ezer embert szállásolnak el. Az emberek a házikedvencükkel jönnek nyaralni, de sokan otthagyják őket, kirakják az állatokat az utcára vagy az autópálya-pihenőkön. Az önkormányzat ezért minden évben nagy befogási akciót kénytelen eszközölni, hogy aztán ivartalanítsa a befogott négylábúakat.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére