Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jótékonysági séta a fogyatékossággal élõkért, a V4-es országokkal összefogásban

Bokor Gábor

2018.05.04. 11:35

A Rejtett Kincsek Down Egyesület szervezi idén is a II. Nemzetközi Kromoszóma Karnevált, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a Down-szindrómával és egyéb fogyatékossággal élõk helyzetére, valamint az õket segítõ összefogás és támogatás erejére. A rendezvényen a jótékonysági felvonulás mellett különféle ingyenes programok, így többek között elõadások, kreatív mûhely és koncertek várják az érdeklõdõket.

Idén a V4-es országokkal összefogásban megvalósuló kezdeményezés célja, hogy bemutassa a Down-szindrómával és egyéb fogyatékossággal élő gyerekek, és családjuk integrációjának fontosságát, valamint erősíteni a hazai és nemzetközi szervezetek közötti együttműködést. Az esemény fontos üzenetet hordoz magában, miszerint az élet nem lehet más és kirekesztő azok számára sem, akik bármilyen fogyatékossággal élnek közöttünk. A II. Nemzetközi Kromoszóma Karneválhoz bárki szabadon csatlakozhat, amellyel nemcsak a pozitív véleményformálást, így a befogadó magatartás kialakulását segíti, hanem
hozzájárul egy különleges és szeretettel teli közösségi élmény megteremtéséhez.

A Nemzetközi Kromoszóma Karnevál idén is jótékonysági sétával indul a Batthyány tértől, amely a Várkert Bazárhoz érkezik. Az előző esemény hangulatának nagyban meghatározója volt a karneváli zene és tánc, ezért idén is a Magyar Honvédség Budapesti Helyőrség Zenekara, valamint a Gyáli Tűzmadarak Mazsorett Csoport vezeti a jótékonysági felvonulást.

A program további részében – a Várkert Bazár előtt, illetve a Várkert Bazárban – ingyenes
programokkal, szabadtéri koncertekkel, bábelőadással, gyermekfoglalkozásokkal és tanácsadással várják a szervezők a családokat. A rendezvényen a partnerországok is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra, a nagyszínpadi koncertek csúcspontjaként pedig a Ghymes együttes lép majd fel.

Részletes program:

szabadtéri nagyszínpadi koncertek:

  • Budapest Show Kórus
  • Ghymes
  • 4 for Dance
  • Nemadomfel Együttes

bent a kisszínpadon és az aulában:

  • Bábszínházi előadás
  • Kalóz-varázsló műsor,
  • bemutatkoznak a Csodavárak, lesznek kézműves programok, arcfestés
  • ingermentes pihenőszoba

II. Nemzetközi Kromoszóma Karnevál
Időpont: 2018.05.06., 10:00-14:00

Helyszín: Várkert Bazár, 1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.

A részletes program ITT érhető el

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére