Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Warning: Undefined variable $en_articles_columns_print in /var/www/site2-dev.mediaworks.hu/web/wp-content/themes/888_hu/single-enews_article.php on line 166
 

Azonnal igyál meg egy kávét

2015.09.30. 07:45

Tegnap volt a nemzetközi kávénap, ennek örömére összegyűjtöttük, hogy miért hülyeség az a régi beidegződés, hogy a kávé ártalmas. Szóval mindenki töltse ki az első – a korán kelőknek a második – csésze kávéját, és fogadja meg már előre, hogy a nap végéig megiszik még hármat.

 

  • 1, A kávé csökkenti a depresszió kialakulásának kockázatát.
    Négy vagy annál több csésze elfogyasztása a Harvard Közegészségügyi Iskolája szerint csökkenti a nőknél a depresszió kialakulását. Sőt, két csészénél több kávé az öngyilkosság kockázatát is mérsékli 50 százalékkal.

 

  • 2, A kávé segíthet megelőzni a bőrrákot.
    Napi négy csésze kávé – úgy látszik ez a bűvös adag – 20 százalékkal veti vissza a melanoma kialakulásának lehetőségét. Legalábbis az amerikai Journal of the National Cancer Instituteban megjelent kutatás szerint így van, amiből még az is kiderül, hogy az Alzheimer megelőzésében is segít az a bűvös négy csésze.

 

  • 3, A kávé illata képes elűzni a stresszt.
    A Szöuli egyetem kutatásában bizonyította, hogy mikor patkányok kávébabot szagolnak, olyan antioxidánsok szabadulnak fel a szervezetükben, amik segítenek enyhíteni a stresszt. Bár mi nem vagyunk patkányok, de ettől még kifejezetten jó érzés beleszagolni a reggeli friss kávéba.

 

  • 4, A kávé segít harcolni a kilók ellen.
    A Georgiai Egyetem egy tanulmányában hozta tudtunkra, hogy a kávé tartalmaz klorogénsavat (CGA), ami segít a szervezetnek harcolni az elhízás ellen. Ráadásul még a pluszkilók felszedését is képes gátolni. Ha ez nem lenne elég, még az is kiderül a tanulmányból, hogy a kávéfogyasztással csökkenthető a cukorbetegség kialakulásának veszélye is.

 

  • 5, A kávé a Parkinson betegséget is megelőzheti
    Azok, akik nem isznak kávét, kétszer-háromszor valószínűbb, hogy Parkinsonosak lesznek, mint azok, akik NÉGY csészével isznak naponta. Érdemes tartani azt a négy csészés előírást, ugyanis a Parkinson nem gyógyítható, szóval a megelőzés kulcsfontosságú.

  • 6, A kávé segít az edzésben is
    Koffein növeli a zsírsavak számát a véráramban, ami elég nagy segítség, mert így a szervezetnek nem kell olyan gyorsan szénhidrátot égetnie – a The New York Times cikke szerint.

 

  • 7, A kávé a hallást is javítja
    Másfél csésze elfogyasztása jó eséllyel segít megelőzni a fülzúgást.
    Vizsgálatok szerint a nők, akik kávét fogyasztanak, legalábbis 15 százalékkal kevesebb eséllyel szenvednek fülzúgástól.

 

  • 8, A kávé még a májat is egészségesen tartja
    Mind a koffeines és koffeinmentes kávé csökkenti azon enzimek számát a májban, amik májgyulladást okoznak. Az amerikai Nemzeti Rákkutató Intézet 28 000 ember bevonásával készített felmérése bizonyította, hogy azoknak a májában, akik legalább három csésze kávét isznak naponta, kevesebb káros enzim mutatható ki.

 

  • +1, A kávétól tovább élsz
    NÉGY vagy több csészével a férfiak 10 százalékkal a nők 15 százalékkal növelhetik élethosszukat. Erre az összefüggésre a The New England Journal of Medicine világított rá mikor közölt egy tanulmányt, ami 170 000 nő és 200 000 férfi bevonásával hajtottak végre.

 

 

(time.com)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?


Warning: Undefined variable $en_articles_columns_print in /var/www/site2-dev.mediaworks.hu/web/wp-content/themes/888_hu/single-enews_article.php on line 367
 
MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére