Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Világsztárral ünnepelte Koszovó a tizedik születésnapját

Pörge Béla

2018.02.17. 22:18

2008-ban ezen a napon kiáltotta ki függetlenségét Koszovó, melyet Szerbián kívül többek között Szlovákia, Románia és Görögország sem ismer el.
PRISTINA, 22:18

2008-ban ezen a napon kiáltotta ki függetlenségét Koszovó, melyet Szerbián kívül többek között Szlovákia, Románia és Görögország sem ismer el.

Rita Ora, brit énekes-szupersztár a hétvégére hazautazott Koszovóba, hogy megünnepelje hazája függetlenségének tizedik évfordulóját — írja a Daily Mail.

Az énekesnőt rengeteg rajongó fogadta a reptéren. Rita Ora aztán találkozott a koszovói miniszterelnökkel, Ramush Haradinajjal is, este pedig szabadtéri koncertet ad a Szkander bég téren.

Az MTI beszámolója szerint a főváros, Pristina zászlódíszbe öltözött, az épületeken mindenütt a 10-es szám volt látható, a légtérben siklóernyősök repültek, és a városban 115 fát ültettek azoknak az országoknak a tiszteletére, amelyek eddig már elismerték Koszovót. A 116. ilyen ország Barbados volt, amely az évforduló előestéjén jelentette be döntését. Hashim Thaci koszovói államfő ezt a "legszebb születésnapi ajándéknak" nevezte. Szerbia, amely továbbra is elutasítja egykori tartománya függetlenségének elismerését, tiltakozó jegyzéket küldött a szigetországnak. Közben egyébként ahhoz, hogy Szerbia az EU tagja lehessen, az országnak el kellene ismernie Koszovó függetlenségét.

Szerbia szövetségese, Oroszország, továbbá Kína és öt, számottevő nemzeti kisebbséggel rendelkező európai uniós tagállam – Románia, Szlovákia, Spanyolország, Görögország és Ciprus – sem ismerte el Koszovó függetlenségét.

Az ünnepi parlamenti ülést és a biztonsági erők felvonulását vasárnap tartják. Koszovónak továbbra sem engedélyezik, hogy saját hadserege legyen.

Koszovó 2008. február 17-én kiáltotta ki függetlenségét, kilenc évvel a NATO Szerbia elleni 78 napos bombázása után, amellyel az észak-atlanti szövetség megakadályozta a koszovói albán többség elleni véres szerb leszámolást.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére