Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vegzálják a franciák az olaszokat, mert nem vizsgálják meg a migránsokat

Bokor Gábor

2016.10.14. 20:58

Egyre nagyobb gondot okoz Olaszország számára a migrációs válság, most a franciák szúrtak oda egyet nekik, mivel nem azonosítják a csónakokon beérkezett illegális bevándorlókat, hanem egyszerûen áteresztik õket Franciaországba.
RÓMA, 20:58

Egyre nagyobb gondot okoz Olaszország számára a migrációs válság, most a franciák szúrtak oda egyet nekik, mivel nem azonosítják a csónakokon beérkezett illegális bevándorlókat, hanem egyszerűen áteresztik őket Franciaországba. 

A balkáni útvonal lezárásával még nem oldódtak meg Olaszország migrációs problémái, ugyanis Afrikából rendszeresen érkeznek migránsokkal teli hajók.

Az eddigi adatok szerint jóval többen érkeztek a mediterrán országba, mint 2015-ben, a növekedés körülbelül 5 százalékos.

Októberig 144 ezer 950 illegális bevándorló kötött ki az olasz partoknál. A fokozott migrációs áramlás 2014-ben indult déli irányból Európa felé, Olaszországba a szűk három év alatt közel félmillió, pontosan 460 ezer migráns érkezett a belügyminisztérium adatai szerint. 

Továbbra is tízezrek élnek a befogadó állomásokon, akikről mind az olasz kormányzatnak kell gondoskodnia és úgy tűnik, hogy a Matteo Renzi vezette kormány egyre kevésbé képes megbirkózni a rájuk nehezedő migrációs teherrel.

Az egyik Velencétől nem messze lévő ideiglenes táborban 560 ember számára tudtak kialakítani lakhatást, ám jelenleg hétszáz ember tartózkodik ott és nem ez a legrosszabb.  A Bagnoli di Sopra nevű településen lévő befogadó állomáson kétszáz férőhely van, ennek ellenére több mint ezer migráns tartózkodik ott"

– áll az ll Messaggero olasz lapban. 

A lakosok sem bírják a rájuk nehezedő terhet, több helyen a lakók fel akarták gyújtani a táborokat, hogy így fejezzék ki nemtetszésüket az újabb és újabb érkező migránsok ellen. Ha ez nem lenne elég baj az olasz kormánynak, most a franciák is odasóztak nekik egyet, mondván, nem regisztrálják a migránsokat, akik így gond és adatok nélkül át tudnak majd menni Franciaországba. 

Felháborító, hogy a migránsokat nem regisztrálják az erre kialakított központokban. Ez igenis súlyos biztonsági kockázatot jelent" 

– mondta Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter. 

Az olaszokat se kell félteni, Angelino Alfano, Cazeneuve olasz kollégája azzal vágott vissza, hogy a franciáktól biztos nem kérnek kioktatást. 

Közben Abano Terme városában betonból készült akadályokat építettek azért, hogy megállítsák a folyamatosan érkező migránstömeget. 

Amit kértek, teljesítettük. 87 ezer menedékkérelem érkezett hozzánk, abból hetvenezret meg is vizsgáltunk, majdnem minden másodikat pedig elfogadtuk, többet nem tudunk tenni. Ideje lenne végre tárgyalóasztalhoz ülni az afrikai államokkal, pont ahogy Törökországgal tettük korábban"

– fogalmazott a Alfano.

(Express

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére