Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vádat emeltek a tunéziai férfi ellen, aki miatt zavargások törtek ki Lengyelországban

Nagy Gábor

2017.01.02. 17:28

A lengyel ügyészség hétfõn bejelentette: vádat emeltek az Elkben letartóztatott 26 éves tunéziai állampolgár ellen.
ELK, 17:28

A lengyel ügyészség hétfőn bejelentette: vádat emeltek az Elkben letartóztatott 26 éves tunéziai állampolgár ellen.

Mint ahogy arról vasárnapi is beszámoltunk, szilveszter éjjel az északkelet-lengyelországi Elkben megkéseltek egy 21 éves helyi lakost, aki belehalt a sérülésébe.

A hétfői ügyészségi sajtótájékoztatón az illetékesek elmondták: a gyilkosság azután történt, hogy a büntetett előéletű fiatalember egy barátjával együtt bement egy kebab étterembe, ahonnan fizetés nélkül és két üveg itallal távozott. A bár tunéziai állampolgárságú szakácsa, valamint a tulajdonosa a két férfi után rohant; az utcán – szóváltást követően – verekedést tört ki, eközben szúrták le a lengyel férfit. Barátja, aki szintén priuszos, ezután egy petárdát dobott be az étterembe.

A kiérkező rendőrök azonnal őrizetbe vették az étteremben tartózkodó négy férfit, akik a tunéziai mellett algériai és marokkói állampolgárok, bár az ügyészség közlése szerint van közöttük lengyel állampolgárságú személy is.

A gyilkosság miatt tüntetések, zavargások törtek ki a lengyel városban. Vasárnap reggel az étterem előtt több száz ember gyűlt össze, migránsellenes jelszavakat skandáltak, kövekkel törték be az étterem kirakatait, de a kiérkező rendőröket is megtámadták. Ezért a közeli Olsztynból érkező, katonákkal is megerősített rendőrség kordonnal zárta el azt az útszakaszt, ahol az étterem található. A rendőrök paprikasprayt vetettek be, 28 tüntetőt őrizetbe vettek, az összecsapásokban két rendőr könnyebben megsérült.


Nem hivatalos sajtóértesülések szerint az őrizetbe vett külföldiek legalább néhány hónapja élnek a városban, egy helyi vállalkozó által működtetett két kebab bárban dolgoznak. Elk polgármestere azt mondta a Wirtualna Polska hírportálnak, hogy a városban csak néhány, a Közel-Keletről származó ember él, sokkal több az Ukrajnából érkezett bevándorló. Eddig nem történtek ilyen konfliktusok, eltekintve egy másik kebab bárban néhány hónappal ezelőtt kitört verekedéstől, amelynek rendőrségi beavatkozás vetett véget.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére