Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újra kapnak ingyenételt a migránsok Németországban

Tóth Dalma

2018.04.04. 17:38

A németországi Essenben mûködõ élelmiszerbank a nehézségek miatt ideiglenesen úgy határozott, hogy csak a német állampolgárságú embereknek segít és a migránsoknak nem oszt ingyenesen ételt. A döntés nagy felháborodást keltett országszerte. Az ideiglenes intézkedést most feloldották.
ESSEN, 17:38

A németországi Essenben működő élelmiszerbank a nehézségek miatt ideiglenesen úgy határozott, hogy csak a német állampolgárságú embereknek segít és a migránsoknak nem oszt ingyenesen ételt. A döntés nagy felháborodást keltett országszerte. Az ideiglenes intézkedést most feloldották.

Az élelmiszerbank néhány hónapja úgy döntött, hogy csak német állampolgároknak ad ki tagsági kártyát, azaz a jövőben részben csak a rászoruló német állampolgárok kaphatnak ingyenesen ételt. Azért részben, mert azok továbbra is kaptak ingyenélelmiszert, akiknek már volt tagsági kártyájuk, hiába nem német állampolgárok voltak. Az eset országszerte nagy felháborodást keltett.

Jörg Sartor, a szervezet vezetője a döntést azzal indokolta, hogy az élelemben részesülők háromnegyede migráns, a németek pedig egyre inkább kiszorulnak. Ráadásul a fiatal férfi illegális bevándorlók ételosztásnál sokszor tolakodtak, lökdösődtek rossz hangulatot teremtve, így a rászoruló németek inkább sokszor otthon maradtak.

Az intézkedést követően a szervezet egyik kamionját és egyik bejáratát "F888ck Nazis" feliratokkal graffitizték össze.

Az élelmiszerbankot egyből idegengyűlölettel vádolták, amit Jörg Sartor visszautasított és közölte, hogy a döntés csak ideiglenesen áll fent. Most meg is szüntették a korlátozást és jövő héttől már újra élelemhez juthatnak.

Idegengyűlölettel vádolják a német élelmiszerbankot, mivel a németeken akar segíteni a migránsok helyett

A németországi Essen városban működő élelmiszerbank hetente közel 6 ezer embernek segít élelemmel. A nehézségek miatt ideiglenesen úgy ha...

Akkora nagy botrány volt az egészből, hogy a kialakult helyzetről még Angela Merkelt is megkérdezték. Szerinte nem volt jó döntés a szervezet részéről, hogy ideiglenesen csak német állampolgároknak nyújtott segítséget.

Azonban nem mindenki gondolta így, az egészségügyi miniszter, Jens Spahn kiállt a szervezet mellett.

Azt láttam, hogy az Essenben élelmiszerre váró emberek mindegyike jól tápláltnak és erősnek tűnik. A gyermeküket egyedül nevelő szülők vagy az öregek pedig már nem jutottak ételhez"

– közölte az egyik interjújában.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére