Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újra felrobbanhat Európa lõporos hordója

888.hu

2015.11.03. 21:33

A horvát miniszterelnök szerint nem lesz újabb konfliktus a Balkánon, azonban a szlovén kormányfõ nem tartja ezt kizártnak.
 ZÁGRÁB, 21:00

Nem lesz fegyveres konfliktus a Nyugat-Balkánon akkor sem, ha Németország határa lezárásával próbálja megállítani a menekülthullámot"

– válaszolt Zoran Milanovics horvát miniszterelnök kedden Angela Merkel német kancellár kijelentésére.

A német kancellár egy fórumon hangsúlyozta, hogy a Nyugat-Balkánon megint vannak helyenként feszültségek, amelyek miatt kezdeményezte a balkáni migrációs útvonal mentén fekvő államok vezetőinek összehívását, mert el akarta kerülni, hogy a volt Jugoszlávia területén "ismét katonai összetűzések" történjenek.

Milanovic a sajtónak elmondta: ha szükséges Horvátország sokkal gyorsabban le tudja zárni a határait, mint Németország.

Miro Cerar szlovén miniszterelnök szerint azonban fennáll a veszélye annak, hogy újra kiéleződjenek a volt jugoszláv tagköztársaságok közti konfliktusok.

Ha a migránsválságot nem kezeljük megfelelően, úgy, ahogy arról a brüsszeli csúcson megállapodtunk, akkor lehetséges, hogy konfliktushelyzet alakul ki a Nyugat-Balkán államai között"

  – mondta Cerar sajtótájékoztatóján Ljubljanában.

A szlovén miniszterelnök arról is beszélt, hogy országa megerősítené schengeni határát – ha szükséges, akár kerítéssel is –, amennyiben a menekültáradat nem csökken.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére