Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb tömegsírra bukkantak Irakban

Nagy Gábor

2016.01.25. 17:22

Tikritet és Szindzsárt követõen a nemrég, az Iszlám Államtól visszaszerzett városban, Ramádiban találtak tömegsírt az iraki katonák.
IRAK, 16:58

Tikritet és Szindzsárt követően az Iszlám Államtól nemrég visszaszerzett városban, Ramádiban találtak tömegsírt az iraki katonák.

A Sky News Arabíja hírtelevízió szerint az iraki biztonsági erők a tömegsírt a kormányerők által felszabadított Ramádi központi kerületében, el-Dzsamaijában találták. A hatóságok szerint:

a tömegsírban nem kevesebb mint 40 ember teste fekszik, túlnyomó többségükben az iraki hadsereg katonái."

Az iraki titkosszolgálat úgy véli, hogy a halálos áldozatokért az Iszlám Állam terrorszervezet a felelős, ugyanis a város – amely Irak fővárosától mintegy 100 kilométerre fekszik – egészen tavaly decemberig az ő fennhatóságuk alá tartozott.


 

2015 márciusában, Tikrit városának közelében találtak több tömegsírt a felszabadító iraki kormánycsapatok, amelyben polgári lakosokat és az iraki hadsereg katonáit temették el. Tavaly decemberben pedig az ENSZ emberi jogi főbiztosának hivatala számolt be – helyi forrásokra hivatkozva –, hogy szintén az Iszlám Államtól visszafoglalt városban, Szindzsárban találtak tömegsírt.

(NBC News, The Daily Caller, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére