Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb párizsi merénylõt fogtak a belgák

2015.11.23. 20:12

BRÜSSZEL, 20:10

A brüsszeli rendőrségi razziák során állítólag egy újabb párizsi terrorista is horogra akadt.

A belga rendőrség vasárnapi és hétfői razziái során összesen 21 embert vettek őrizetbe, közülük tizenhetet azóta szabadon engedtek. A legújabb hírek szerint azonban a még mindig fogva tartottak között van a párizsi merényletek egy eddig meg nem nevezett résztvevője is. Ellene terrortevékenységben való részvétele miatt vádat emeltek a hatóságok.

A BBC a belga szövetségi ügyészségtől származó információkra hivatkozva azt írja, hogy a férfit még vasárnap vették őrizetbe négy másik társával együtt, akik közül kettő szintén előzetesben maradt.

A belga hatóságok eddig négy ember ellen emeltek vádat a párizsi támadások kapcsán (hármat még a múlt héten kaptak el), és ha vádjaik megállnak, a francia rendőrök elmélete dől meg. A franciák ugyanis a nyilvánosságra hozott információk alapján úgy kalkulálnak, hogy a támadásokat kilencen hajtották végre, közülük hatan az akció során felrobbantották magukat, illetve egy merénylőt a rendőrök lelőttek.

A belga rendőrök vasárnap 22 házat forgattak fel Brüsszelben és Charleroi-ban, hétfőn pedig további öt házat kutattak át Brüsszelben, kettőt pedig Liege-ben. A házkutatások során a rendőrök fegyverekre nem, "csak" 26 ezer eurónyi (több mint 8 millió forintnyi) készpénzre bukkantak.

A hatóságokat eddig sikerrel elkerülő Salah Abdeslam hollétével kapcsolatban folyamatosak a találgatások. Hétfőn felmerült, hogy a francia születésű, belga állampolgárságú férfi Németországban húzta meg magát, miután egy BMW-ben Liege mellett meglépett egy közúti ellenőrzés elől. Hétfő estére kiderült, hogy a BMW-ben nem ő utazott, ám azt a belgák továbbra sem tudják, vajon elhagyta-e az országot, de attól tartanak, támogatói az országban rejtegetik.

A belga kormány hétfőn este úgy döntött, még egy napra kiterjeszti a fővárosban a legmagasabb fokozatú terrorkészültséget, és az ország teljes területén érvényben tartja a hármas fokozatú riadót. A belga belügyminiszter hétfő reggel azt nyilatkozta, az országra jelen pillanatban nem csak Abdeslam jelent veszélyt – az egyelőre nem tisztázott, hogy a belgák eddig nem azonosított párizsi merénylőkre, vagy tőlük független terrorcsoportokra vadásznak-e.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére