Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb õrizetbevétel a párizsi merényletek kapcsán

888.hu

2015.12.21. 07:01

Salah Abdeslamot, a merényletek fõ gyanúsítottját továbbra sem sikerült kézre keríteni.
Belgium, 6:50

A belgiumi hatóságok vasárnap őrizetbe vettek és kihallgattak két személyt - egy testvérpárt - a Párizsban november 13-án végrehajtott vérengzésekkel kapcsolatos nyomozás keretében. 

A rendőrségi akcióra Brüsszel központjában, a Dansaert negyedben került sor, a házkutatást egy lakóház hatodik emeletén végezték, addig a lakóknak el kellett hagyniuk az épületet.

A két testvért kihallgatás céljából vették őrizetbe, a rendőrségi akció a november 13-i párizsi merényletsorozattal kapcsolatos nyomozás keretébe illeszkedik, s nem azért mozgósították a rendőrséget, mert az e vérengzésekkel összefüggésben körözött Salah Abdeslamot remélték volna elfogni - mondta Eric Van Der Sypt, a szövetségi ügyészség szóvivője.

A vasárnap őrizetbe vett testvérpárral kapcsolatban a belga hatóságok várhatóan hétfőn szolgálnak bővebb információkkal.

Az ország első számú körözött személyének számító Salah Abdeslamot, a párizsi merényletek legfőbb gyanusítottját még mindig nem sikerült elkapni. A magát Yassine Baghlinak is nevező belgiumi születésű férfi ellen a terrortámadásokat követően Belgium nemzetközi elfogatóparancsot adott ki, de azóta is szökésben van, és azt sem tudni biztosan, hogy még Európában van-e. A belga rendőrség által első számú közellenségként aposztrofált fiatalember két testvére közül Ibrahim öngyilkos merénylőként robbantotta fel magát a párizsi Bataclan koncertteremben, a másikat, Mohamedet pedig még a merényletsorozatot követő hétvégén őrizetbe vették a brüsszeli Molenbeekben.

(MTI, Hirado.hu)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére